hCG som infertilitetsbehandling

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-06
Humant koriongonadotropin ( HCG ) är ett hormon som produceras hos båda könen , men är framträdande under graviditet och används i fertilitetsbehandlingar. Den produceras i stora mängder när ägget blir befruktat och kan användas som ett tidigt test för att se hur graviditeten gör när barnet är för litet för att ses i ett ultraljud . En av dess vanligaste användningsområden är som en behandling för både manlig och kvinnlig infertilitet

manlig infertilitet

Manlig infertilitet är ett vanligt problem som leder till svårigheter att befruktningen . Tala med en läkare och din läkare kan ordinera HCG och kommer att diskutera den behandling förfarandet och se till att det är rätt behandling för dig.

Du kommer att få injektion med hormonet vanligtvis på en daglig basis , men De exakta tiderna kommer att bestämmas av läkaren . Det finns muntliga alternativ till injektioner också. Den injektioner eller piller kommer att stimulera kroppens produktion av testosteron och öka antalet friska spermieproduktionen. Läkaren kan också använda hormonet tillsammans med ett annat fertilitet terapi för att öka chansen för befruktning ett barn .

kvinnlig infertilitet

kvinnlig infertilitet är ett vanligt problem , vilket ledde till flera behandlingar som narkotika till in vitro- fertilisering samt surrogatmoderskap . HCG är oftast förknippad med graviditet , men det används också till kvinnor som inte är gravid . Din läkare kommer att ordinera det hormon i antingen p-piller eller injektion form. Du får troligen dagliga injektioner av hormonet , vilket kommer att hjälpa till att stimulera ägglossningen . Om du använder in vitro- fertilisering , kommer HCG användas för att trigga ägglossning för ägg skörd .

Om du får ont i buken eller inte ägglossning , tala med din läkare eftersom detta kan vara orsaken till för mycket hCG i ditt system . Det kan även leda till en cysta på äggstockarna , vilket kan vara ett allvarligt tillstånd som kan kräva operation och leda till ytterligare infertilitet problem . Din läkare kommer att diskutera riskerna med dig innan behandlingen påbörjas . HCG skall endast användas under sträng kontroll av en läkare eftersom det är ett receptbelagt läkemedel som främst används som injektion . Den kan användas tillsammans med andra fertilitet läkemedel såsom Clomid och är ofta ihopkopplade på ett sådant sätt .

Previous:nothing Next:risker för IUD

Relaterade artiklar


 • Kan man bli gravid med oregelbunden mens ?
 • hur man kan ge räddning andas för ett barn
 • preventivmedel typer
 • vad är den manliga & kvinnliga reproduktiva systemet ?
 • testosteron substitutionsterapi
 • vad är orsakerna till stickningar i könsorgan ?
 • vad som är bra surrogatmödrar ?
 • biverkningar av medroxiprogesteronacetat
 • hur man kan bli av små genitala vårtor snabb
 • Kan jag vara gravid 2 veckor efter min tid ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com