om läkemedel som kan göra en kvinna infertil

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-08
Medan det kvinnliga reproduktiva systemet är utformat för att övervinna många olyckor och sjukdomar som kan förhindra eller hota en graviditet , receptbelagda och receptfria läkemedel är ofta en dold block till fertilitet . Ändringar från intag mediciner ändra hormoner som åstadkomma och stödja graviditet . Redan existerande förhållanden och deras mediciner kan störa fertiliteten , som kan behandling av svår smärta . Följande fem läkemedel nämns ofta i diskussioner om droger som kan göra en kvinna infertil .

Alvedon , Motrin eller Aleve

Dessa tre smärtstillande klassificeras som NSAID, som icke- steroida antiinflammatoriska läkemedel , som vanligen används för allt från huvudvärk till mer svår smärta . Patienter som tar dem ofta upplever en viss förlust av fertilitet , på grund av deras effekter på ägglossning . När ägget släpps på ägglossning , SAC som innehåller det brister , gör det att resa ner i livmodern för befruktning . NSAID hämmar den spricker talan , varför ingen graviditet kommer att vara möjligt att månad . Även tillfälliga användare kan ha några problem att bli gravida , de satser för patienter konsumerar flera doser per dag tros vara tillräckligt hög för att finnas med som en betydande faktor i infertilitet . Staten är tillfällig , och vänder sig efter de mediciner har upphört .

C-vitamin

Många patienter kommer att bli förvånad över att se denna gemensamt tagit tillägg listade här , men forskning tyder på konsumtion av stora doser av vitamin C på en regelbundet hämmar fertiliteten . Detta händer på grund av de förändringar den orsakar i livmodern s slemhinna , den plats ett befruktat ägg att fästa sig . Precis som stora doser av vitamin bidrar till att minska slem i kallt sjuka , blir slemhinnan i livmodern mycket tunnare , vilket gör det svårt för det befruktade ägget att fästa .

Cytoxan

Detta läkemedel är en av de förskrivna läkemedel för cancerpatienter . Om det finns någon möjlighet en patient sannolikt vill ha en familj i senare år , kan detta läkemedel ersätts med ett av alternativen mindre sannolikt att resultera i infertilitet . När cancer har diagnostiserats och behandling beslutas , får frågor om vilken effekt på fertiliteten vara lämpligt , innan en kurs av denna medicin . Cytoxan har rapporterats orsaka upphörande av menstruation , dvs ingen befruktning av ett ägg är möjligt, och ingen graviditet kan leda till . I allmänhet ingår i de mediciner som används för cancerpatienter är de som hämmar menstruationen funktion , som ett sätt att skydda omogna ägg från att skadas av läkemedel som dödar cancercellerna , men en del leda till icke-reversibel infertilitet .

Tamoxifen

I större doser kan Tamoxifen användas för att behandla infertilitet , men dess mindre doser , som används för patienter som lider av bröstcancer , kan vara ansvariga för ägg skador som leder till tillfällig infertilitet . Eftersom doseringen är den avgörande faktorn här, är en fertilitet konsult den bästa källan till information om ett enskilt fall för att avgöra om det kommer att hämma fertiliteten , och hur länge efter behandling , eftersom det är normalt föreskrivs för år efter avslutad kemoterapi .

Zoladex eller goserelin

Zoladex , även kallad goserelin , används tillsammans med andra läkemedel för behandling av cancer i olika former . Dess primära funktion är att hämma ägglossningen , genom att hindra hormoner från hjärnan , skicka äggstockarna en kemisk signal att förbereda sig för graviditeten , genom att frigöra ägg varje månad. Detta är föreskriven på grund av eventuella skador på befruktade ägg , som beskrivits ovan, och nödvändigheten för dess användning är fortfarande under diskussion med behandlande läkarna cancerpatienter .

slut några ord om droger som kan göra en kvinna ofruktbar

Något receptbelagt läkemedel eller over-the-counter mediciner kan påverka kvinnans fertilitet . Möte med hälso-och sjukvårdspersonal som är bekant från fall till fall och har några kunskaper om patientens historia är alltid anses optimalt för att bestämma något eller som läkemedel kan påverka fertiliteten . Vissa fortsätter att ha en inverkan i månader efter att behandlingen har upphört, så dessa måste också beaktas i ett försök att spåra orsaken .

Previous:nothing Next:biverkningar av orto - CEPT

Relaterade artiklar


 • hur många dagar har kvinnor ägglossning ?
 • det snabbaste sättet att bli gravid naturligt
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin E
 • mat för fler spermier
 • Hur tuggtobak effekt manlig infertilitet ?
 • göra antibiotika göra p-piller verkningslösa ?
 • HPV -vaccin lagar
 • var kan spermier överleva ?
 • fördelar och nackdelar med blygd rakning
 • penis humant papillomvirus infektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com