orala preventivmedel

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-11
Den muntliga preventivmedel 92 % till 99,7 % effektivt som ett medel för födelsekontroll . Anvisningarna staten att ta ett piller vid samma tidpunkt varje dag. Användarvänlighet och inte behöva störa en romantisk stämning gör det muntliga preventivmedel det perfekta valet för en del kvinnor . Det är också känt för att göra din tid lättare och minska akne hos vissa patienter. Utsätta dig för sexuellt överförbara sjukdomar är den uppenbara nackdelen med att använda enbart en muntlig preventivmedel . Dessa inkluderar herpes , HIV , HPV , och klamydia .

Hur fungerar det och vad är riskerna ?

När du använder p-piller preventivmedel , kan du normalt tar en syntetisk version av både östrogen och progesteron. P-piller vid samma tidpunkt varje dag upprätthåller halterna av dessa två hormoner för att förhindra graviditet . Din ägglossning stannar och livmodern foder och livmoderhalssekretet förändras till att bli en ovälkommen miljö för någon närmar spermier . Risk för allvarliga komplikationer är inte vanligt , men enligt Tufts University Health Service , blodpropp i benet, lungan , hjärta och hjärna är möjliga . Dessutom kvinnor som röker löper större risk att utveckla komplikationer .

är den muntliga preventivmedel som omfattas av sjukförsäkringen ?

Enligt National Women 's Law Center ( NWLC ) , i minst 24 stater kräver lagen att sjukförsäkringen planer omfattar den muntliga preventivmedel . I själva verket är det en del av Department of Health and Human Services ( HHS ) nationell plan för att minska oönskade graviditeter . Varje stat har en lag som varierar något från de andra . För att läsa den politik som är specifika för ditt tillstånd , gå att försäkra . com .

välja P-piller som är rätt för dig

Det har skett många förändringar i den muntliga preventivmedel sedan starten . Till en början fanns det bara en typ av p-piller, men nu finns det en mängd att välja mellan . Enligt Women's Health Magazine , det finns mer än 50 varumärken som finns tillgängliga . Vissa märken göra mer än bara ge en 92 % till 99,7 % skydd mot graviditet , de kan ge lindring från vanliga problem som acne , kramper och rikliga flöden . Många kvinnor väljer nu sina p-piller baseras på dessa positiva biverkningar. Women's Health Magazine rekommenderar Ortho Tri-Cyclen för ihållande akne , Yasmin för dåliga PMS , Seasonale för tunga perioder , gestagen-eller minipiller som Nor-Qd för nyblivna mödrar , Mircette menstruation migrän , och låg östrogen piller som Femcon Fe för spotting .

Previous:nothing Next:medroxypr biverkningar

Relaterade artiklar


 • ägglossning & symtom
 • vad man ska förvänta sig för en erektil dysfunktion tentamen
 • botemedel för inga erektioner
 • mat för fler spermier
 • holistiska behandlingar av erecile dysfunktion
 • olika typer av kvinnlig kondom
 • tri - legest fe biverkningar
 • naturliga livsmedel som ökar den manliga libido
 • vad är orsakerna till stickningar i könsorgan ?
 • hur man kan ge räddning andas för ett barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com