positiva testresultat för hög risk HPV

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-05
Genital humant papillomvirus ( HPV ) är en sexuellt överförbar sjukdom som kan orsaka genitala vårtor , livmoderhalscancer dysplasi och livmoderhalscancer. För att testa för HPV , läkare som är specialiserade på kvinnors hälsa ( gynekologer ) utföra ett cellprov från svabben eller försiktigt skrapa celler från livmoderhalsen . Dessa celler går till ett laboratorium för analys . Onormala resultat delas in i två stammar : hög risk och låg risk. Högrisk- HPV stammar är de enda typer av HPV som kan leda till livmoderhalscancer

Betydelse

Enligt Rutgers Health Services , 20 till 40 miljoner amerikaner har en HPV -infektion vid varje given tidpunkt . Dessutom upp till 60 procent av alla sexuellt aktiva kvinnliga collegestudenter kontrakt HPV . Incidensen av HPV hos män är inte känd , eftersom HPV-testning är svårare att utföra , och eftersom det sällan har någon effekt på män att de inte söker test för sjukdomen .

Typer

Det finns cirka 30 stammar av HPV , och bara 13 är hög risk . Två av de stammar som orsakar cirka 70 procent av alla fall av HPV , enligt Rutgers Health Services .

Effekter

High-risk HPV kan orsaka genitala vårtor som kallas kondylom . De med hög risk stam bär också en liten chans att utvecklas till livmoderhalscancer. Om du blir smittad är det också möjligt att sprida HPV till sexpartners .

Förebyggande /Lösning

Avhållsamhet är det enda säkra skyddet mot någon stam av HPV . Kondomer ger ett visst skydd , men nära genital kontakt är hur överlämnandet , vilket innebär att det är möjligt för dig att kontraktet när han använder kondom eller har nära genital kontakt . Metoden för att påvisa hög risk HPV är vanligt cellprov för att kontrollera igen cellerna . Dessa filmvisningar uppträder vanligtvis var tredje till sex månader i stället för varje år, vilket är standarden för kvinnor vars cellprov ger normala resultat . Gynekologer tar biopsier av cellerna om testet är onormalt, som innebär att skära eller klippa en bit av livmoderhalscancer vävnad för undersökning. Att behandla tilltagande precancerösa celler , kan de områden skäras ut eller fryst att döda HPV . Om HPV blir cancerogena , kan det vara nödvändigt att operera bort livmoderhalsen.

Överväganden

Samtidigt som högrisk- HPV inte medför risk för livmoderhalscancer , det är litet . Med rätt medicinsk behandling och regelbundna filmvisningar , är någon progression av HPV i förstadium till cancer eller cancerceller upptäcks tidigt , vilket leder till en positiv prognos om det är ett problem .

Previous:nothing Next:myrena biverkningar

Relaterade artiklar


 • medicinsk behandling för erektil dysfunktion
 • som p-piller kan orsaka bröstförstoring ?
 • göra antibiotika göra p-piller verkningslösa ?
 • naturläkemedel för manlig potens
 • typer av p-piller och biverkningar
 • hur man väljer p-piller
 • Hur är trichomoniasis behandlas på en man ?
 • vad är en libido ?
 • kondomer och infektioner jäst
 • HPV vårtor symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com