spermiedödande medel metoder

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-26
Spermiedödande medel är ett kemiskt ämne som kan döda spermier för att förhindra graviditet . Det är en form av preventivmedel som kan användas ensamt eller tillsammans med andra metoder för födelsekontroll . Spermiedödande medel verkar genom att förhindra spermierna från att komma i kontakt med ägg på ett sådant sätt som leder till befruktning . Spermiedödande medel förs in i slidan före samlag för att blockera livmoderhalsen och hålla spermier från att tränga igenom

Du behöver : .
Pornografi
Smörjmedel.
Sexleksaker .
Växtbaserade kosttillskott .

Fakta

spermiedödande medel kan komma i olika former, såsom krämer, skum , gel och suppositorier . Vad är vanligt bland de metoder är att de innehåller en kemikalie , vanligtvis nonoxynol-9 , som kan döda spermier vid kontakt . Spermiedödande metoder är oftast mindre effektiva ensamma än om de används med kondom . Bör dock skum spermiedödande medel inte användas tillsammans med ett membran eller kondomer eftersom smörjmedel som inte är vattenbaserade kan upplösa latex . Spermiedödande medel ska placeras i en kvinnas slida 15 minuter före samlag för att förbättra dess effektivitet.

Ansökan

Spermiedödande medel såsom krämer, skum och geler kommer oftast i ett rör som har en applikator i plast i form av en kolv . Den spermiedödande medel appliceras genom att sätta in applikatorn i slidan och trycka in kolven för att frigöra den nära livmoderhalsen . Kvinnor ska inte douche förrän sex timmar efter appliceringen av spermiedödande medel för att upprätthålla dess effektivitet .

Stolpiller

En annan vanlig spermiedödande medel metod är spermiedödande stolpiller . Dessa produkter finns individuellt förpackade och skall införas med hjälp av en applikator eller fingrarna . Den spermiedödande medel bör placeras så nära livmoderhalsen som möjligt för att den naturliga vätskor i slidan att upplösa stolpiller så att spermiedödande medel kan vara jämnt fördelad. Tillverkarna rekommenderar ofta att produkten appliceras medan kvinnan ligger ner eller på huk för att göra processen enklare .

Film Lakan

Film ark används genom att placera dem över fingret och sätter in i slidan . Precis som i andra spermiedödande metoder , blir produkten endast i kraft efter 10 till 15 minuter . Detta ger tillräckligt med tid för filmen att upplösa och ge de önskade resultaten . Film ark , precis som andra spermiedödande metoder kan vara effektiva upp till en timme efter det att produkten har satts . Detta kan föräldrar att vara mer flexibel med den tidpunkt då de som avsatts för samlag eller hjälpa dem att njuta mer tid tillsammans utan att behöva oroa sig in mer spermiedödande medel .

Risker

Spermiedödande medel är i allmänhet säkra och billiga preventivmedel . Dock, det kan vara biverkningar. Använda spermiedödande mer än två gånger dagligen kan leda till vaginal irritation och jäst och urinvägsinfektioner . En del kvinnor är allergiska mot spermiedödande medel . Plus , användningen av spermiedödande metoder inte är effektiva mot sexuellt överförbara sjukdomar som hiv . Tvärtom kan spermiedödande öka även risken för överföring eftersom spermiedödande störa vulvovaginal epitelet --- den rosa vävnad som linjer ytor och hålrum av både vulva och vagina .

Previous:nothing Next:typer av preventivmedel skum

Relaterade artiklar


 • blödning efter avlägsnande Mirena
 • kan jag bli gravid 2 dagar före min tid kommer ?
 • hur du köper Valtrex
 • stadier av manlig pubertet
 • reproduktiva hälsan
 • sätt att locka en man
 • livslängd av spermier
 • ägglossning smärta information
 • läkemedel som kan göra en människa tillfälligt impotent
 • erektil disfunction naturlig behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com