typer av preventivmedel skum

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-26
Preventivmedel skum effektivt kan förhindra graviditet om de används på rätt sätt . Detta skum är en spermiedödande medel som allmänt tillämpas på slidan före samlag för att förhindra ägg befruktning . Det kan tillämpas på ett membran , livmoderhalscancer cap eller med hjälp av en applikator i plast . Den levereras i en huvudstudie typ med funktionell ingrediens Nonoxynol-9 med en koncentration på 12,5 procent . Spermiedödande skum säljs i aerosolform eller fast form som senare upplöses i en skum

skumappliceringsteknik

Preventivmedel skum vanligtvis appliceras med hjälp av en applikator som kommer packat med produkten . Det kan ska skakas ordentligt precis som en burk hår mousse och sedan sprutas direkt in i applikatorn . Applikatorn är en liten enhet som sedan ska föras in i slidan i 15 minuter full före samlag . Applikatorn tar så lång tid att fullt ut frigöra spermiedödande medel . Spermiedödande skum som säljs i fast form kommer i färdigförpackade disponibel applikatorer som släpper ut skummet på insättning och kan kastas efteråt .

Korrekt P- skum Användning

Enligt Center för unga kvinnors hälsa vid Children's Hospital i Boston , förhindrar preventivmedel skum 94 procent av graviditeterna när de används på rätt sätt . Typisk användning av skum , dock endast 76 procent effektiv . Skummet bör tillämpas minst 15 minuter före samlag för att vara effektiva . Samlag måste då ske inom 60 minuter, eller minskar effektiviteten kraftigt . Det måste appliceras efter samlag för att vara effektiva till att skydda mot graviditet i efterföljande sexuella möten .

Skum biverkningar

Preventivmedel skum kan vara irriterande för slidan och penis , särskilt efter långvarig exponering. I vissa fall kan det orsaka en rosa-färgad utslag i utsatta områden. Vissa individer har en allergisk reaktion mot Nonoxynol -9 , den effektiva spermiedödande ingrediens i alla preventivmedel skum , filmer och gelé. Applikatorn bör tvättas i tvål och vatten efter varje användning . En läkare eller sjuksköterska ska kontaktas om det finns vaginal ömhet , utseendet av ett utslag eller ovanlig ansvarsfrihet efter användning av spermiedödande skum .

Skum och sexuellt överförbara sjukdomar

Preventivmedel skum hindrar inte överföring av sexuellt överförbara sjukdomar. Nonoxynol-9 ursprungligen marknadsförs som en metod för att förhindra överföring av hiv, eftersom det är ett desinfektionsmedel , men enligt Världshälsoorganisationen , kan det faktiskt ökar risken för smittspridning , eftersom det kan fräta sönder slemhinnan i epitelet ( det väggen i vaginan ) , vilket skapar en något mer gästfria miljö för sjukdom .

Kombination Användning

På grund av den relativt låga effektiviteten av spermiedödande skum som preventivmedel , det är bäst används tillsammans med manliga kondomer , kondomer , membran , livmoderhalscancer kapsyler eller andra former av preventivmedel . Använder andra former av aktuella preventivmedel såsom gel eller film utöver skum eller använda ett överskott av skum inte är optimal , och skulle orsaka ytterligare korrosion av vaginal foder .

Previous:nothing Next:stadier av manliga könshår

Relaterade artiklar


 • Vad är effekten av att ta loestrin 24 under graviditeten ?
 • Rökning och spermier information
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin E
 • läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering
 • korrekta sättet att använda kondom
 • mänsklig reproduktion aktiviteter
 • den bästa piller för erektil dysfunktion
 • kirurgisk familjeplaneringsmetod
 • Kan man bli gravid om din mödomshinna inte har brutit ?
 • sildenafil behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com