vad är spermier gjord av ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-12
sperma eller spermier , är specialiserade manliga celler skapats av testiklarna för att sexuell reproduktion . Som sina kvinnliga motsvarigheter, ägg (eller " ägg " ) , spermier är haploida celler , vilket innebär att de innehåller endast 23 kromosomer . Detta gör att en spermie och äggcell att kombinera under gödsling och bilda en ny diploid cell , känd som en zygot , som innehåller en fullständig 46 kromosomer . Även spermier utgör inte mer än fem procent av sperma , som mestadels består av körtel sekret för att skydda och ge näring åt spermier , släpper en typisk utlösning upp till 500 miljoner spermier .

Sperm sak

På grund av sin specialiserade fortplantningsfunktionen, spermier består främst av DNA (deoxiribonukleinsyra) , den komplexa molekyler som innehåller en organisms grundläggande genetiska material . Spermier finns också många mitokondrier , små cellulära komponenter som genererar energi och finns i nästan alla levande celler . Dessutom spermier innehåller mycket protein och glykogen , till en molekyl som lagrar energi i många celler och kan delas upp till glukos , en gemensam socker , frigivning som energi . Även om endast i små mängder , är lipider och fetter som också finns i spermier

Sperm Anatomy

En spermie består av tre huvuddelar: . en oval huvud , en rörformad mitt stycke och en lång, flexibel svans .

Kärnan , omger huvudet en central kärna som innehåller spermiens DNA . Spetsen på huvudet är känt som håller akrosomen, som består av specialiserade enzymer som syftar till att upplösa skyddande yttre lager av ägget och låt manliga och kvinnliga DNA att kombinera .

En intern , rör -liknande struktur som kallas centriole förbinder huvud och midpiece och tillåter spermiens svans att röra sig och för att driva spermier fram genom en process som kallas flagellära rörelse . Den centriole är omgiven av mitokondrier, som ger energi för centriole och aktivera dess rörelse .

Som centriole sträcker sig in i svansen , blir det kallas axiell glödtråd och kan skapa dramatiska , piska-liknande rörelse att generera kraftig detta framåt .

Från håller akrosomen till spetsen på svansen är varje spermier innesluten i ett skyddande lager av lipider ( spermierna är " hud " ) kallas plasmamembranet . Plasmamembranet skyddar spermier från en hård yttre miljön och bidrar till håller akrosomen ansträngningar att bryta ner det yttre lagret av ägget .

Previous:nothing Next:impotens och alternativ medicin

Relaterade artiklar


 • myrena biverkningar
 • reproduktionsstörningar hos människa
 • göra antibiotika göra p-piller verkningslösa ?
 • använder HRT för att stimulera hårväxt
 • sätt att mjölka prostatan
 • teen boy puberteten information
 • hur man ska behandla ett barn som inte kan behålla maten
 • testosteron grädde effekter
 • delar av spermie
 • risker med att ha spiralen preventivmedel i för länge
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com