Vilka är farorna med medroxyprogesteron ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-08
Medroxyprogesteron , även känd som Provera och Depo-Provera , är ett syntetiskt hormon som reglerar menstruation och ägglossning . Det är mest använda som preventivmedel för att undertrycka ägglossning . Det är också används för att förhindra ansamling av livmoderslemhinnan eller endometrium hos kvinnor som tar hormonersättningsterapi . Det finns några faror att tänka på när man beslutar om att använda detta läkemedel

Viktökning

En rapport i tidskriften obstetrik och gynekologi sägs att kvinnor som tar medroxyprogesteron generellt se en genomsnittlig viktökning på ca 5 % av ursprungliga vikt under de första sex månaderna . Ibland , några " tidiga vinnarna " se viktökning på upp till ungefär 22 pounds under de tre första åren efter start av injektioner .

Fetma kan predisponera en kvinna till ett antal hälsorisker . De allvarligaste riskerna omfattar hjärtrelaterade sjukdomar , till exempel kranskärlssjukdom , diabetes och joint- relaterade tillstånd.

oregelbundna blödningar

Den vanligaste biverkan av att ta medroxyprogesteron är oregelbunden blödning eller småblödningar mellan menstruationerna . Detta är normalt , och det är vanligen inte anses farliga , såvida inte blödningen blir tung . Om blödningen blir tung , det finns en risk för svimning , ojämn hjärtrytm och död så man omedelbart söka läkarvård .

Stroke

En ökad risk för stroke har noterats hos användare av medroxyprogesteron , särskilt om det fanns en historia blot blodpropp innan medicinering . Postmenopausala kvinnor löper en större risk än pre-menopausala kvinnor när de tar progesteron injektioner . Stroke inträffar när blodproppar bildas och har lämnats in i hjärnan, skära av syretillförseln till orgeln och orsakar delar av hjärnan att dö . Stroke kan orsaka förlamning , funktionshinder och med död.

fosterskador

Det finns en ökad risk att föda ett barn med en missbildning för kvinnor som är eller har alla tagit medroxylprogesterone . Organisationen av Teratologiska informationsspecialister citera flera studier som visar att barn till mödrar som fått medroxylprogesterone inom tre månader från att bli gravid hade en något förhöjd risk (1 %) att få barn med genitala missbildningar .

En studie visar också och ökad tendens för kvinnor som har tagit medroxylprogesterone att föda barn med polysyndactyly-eller simhud fingrar och tår-och andra avvikelser av kromosomerna .

gallblåsesjukdom

I en klinisk studie som nämns av Guttmacher Institute , två fall av sjukdomar i gallblåsan inträffade ur 1. 103 deltagare . Gallblåsan sjukdom kan orsaka gulsot , en gulfärgning av hud och ögonvitor , samt illamående och feber . Gallblåsan sjukdom kräver kirurgiskt avlägsnande av gallblåsan . Även gallblåsan sjukdom är inte farliga , kirurgi som krävs för att rätta till det kan placera kvinnan löper en ökad risk för infektioner , komplikationer och död .

Previous:nothing Next:hur man tillfälligt stoppa din tid

Relaterade artiklar


 • historien om kyskhet bälten
 • vad är spermier gjord av ?
 • fördelar och nackdelar med microgynon
 • Femar jämfört med Clomid
 • erektil dysfunktion på grund av diabetes
 • biverkningar av Yohimbe bark extrakt
 • vestibulära adenitis orsaka
 • Depo shot information
 • naturliga botemedel mot erektil dysfunktion
 • Vad är effekten av att ta loestrin 24 under graviditeten ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com