Yaz preventivmedel & skelettsmärta

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-16
Yaz är ett p-piller som används för födelsekontroll , premenstruella syndrom , premenstruell dysfori och akne . Det använder ett konstgjort hormon som reglerar en kvinnas period och att balansera hormoner . Det kan vara allvarliga biverkningar förknippade med läkemedlet , men efter noggrann forskning inte fanns något samband finns mellan skelettsmärta och Yaz

PMDD

premenstruell dysfori ( PMDD ) är ett medicinskt tillstånd som orsakar ilska , irritation , svullnad, huvudvärk och muskelvärk . Till skillnad från premenstruella syndrom , är PMDD en stämning sjukdom som kan vara både ett problem socialt och mentalt . Det börjar vanligtvis en vecka eller så innan perioder och slutar några dagar efter menstruationen startar . Yaz är det enda preventivmedel behandling som godkänts för behandling av PMDD .

Mindre allvarliga biverkningar

Yaz har kommit i blåsväder för sitt omfattande lista över biverkningar både mindre och svår . Några av de vanligaste , mindre allvarliga biverkningar inkluderar minskad sexlust , huvudvärk , ansvarsfrihet i slidan , infektioner jäst och illamående och kräkningar , enligt emedtv . com . En aspekt av de mindre biverkningar som inte kom upp i forskning var skelettsmärta . Detta kan ha samband med effekterna av huvudvärk eller illamående .

allvarliga symtom

Det finns några allvarliga biverkningar förknippade med Yaz , särskilt för rökare . Yaz kan bidra till dödliga blodproppar , som också kan förväxlas med skelettsmärta . De blodproppar kan bildas i benet och bröstet , vilket leder till akut smärta och svullnad. Det kan också vara en faktor för hjärtinfarkt och stroke på grund av blodproppar . Yaz kan också orsaka depression , migrän , högt blodtryck och högt kolesterol .

Yaz och FDA

Medan Yaz har godkänts av Food and Drug Administration för att behandla akne , PMDD och som ett p-piller , har det inte varit godkänt för behandling av PMS . FDA fastställt att reklamen med Yaz var vilseledande och gjorde tillverkaren åter skjuta reklamfilmer förklarar att FDA ville att de skulle göra ändringar . En varning brev skickades till Bayer Bolaget , som gör Yaz , söker förtydliganden .

Previous:nothing Next:minst effektiva preventivmedel

Relaterade artiklar


 • delar av en mans kropp
 • kan du vara gravid men ändå få mens?
 • är det svårt att bli gravid efter en abort ?
 • vilken mat producera feromoner i kroppen ?
 • med preventivmedel när du är gravid
 • tips för att öka spermier
 • hur lång tid tar ett herpesvirus leva utanför kroppen ?
 • struktur i det reproduktiva systemet
 • manliga reproduktiva systemet problem
 • inte stoppa preventivmedel ändra dina fertila period ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com