buksmärta grund av NuvaRing

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-09
NuvaRing är ett bekvämt preventivmedel alternativ för kvinnor som inte vill att jonglera med ett p-piller varje dag . NuvaRing ger dig flexibiliteten att bara behöva tänka på ditt preventivmedel en gång i månaden . Men liksom alla flaggor preventivmedel , NuvaRing har nackdelar, och är inte det bästa valet för alla . Buksmärta är ett vanligt NuvaRing bieffekt som avskräcker några kvinnor från att plocka det som sitt preventivmedel

Om NuvaRing

NuvaRing innehåller östrogen . och gestagen . Det förhindrar graviditet på två sätt . Första, östrogen och gestagen i ringen arbetet för att stoppa ägglossningen , så att det inte finns något ägg för att befrukta . För det andra hormoner bidrar till att förtjocka slemmet som täcker livmoderhalsen . Det förtjockade slem hjälper till att blockera spermier från att komma förbi livmoderhalsen , så även om ägglossningen inträffar , kommer spermierna inte når ägget . Enligt Planned Parenthood , färre än en kvinna av 100 blir gravida när de använder NuvaRing korrekt .

buksmärtor och NuvaRing

Bland de möjliga biverkningarna av NuvaRing är buksmärtor . Buksmärtor i samband med NuvaRing kan innebära kramper , uppkördhet och illamående . Eftersom NuvaRing är hormon-baserade födelsekontroll som använder samma kombination av hormoner som finns i många p-piller , är risken för buksmärtor i samband med NuvaRing som liknar vad som upplevs med p-piller .

behandla buksmärta

Enligt Planned Parenthood , buksmärtor och andra biverkningar försvinner vanligtvis inom två till tre månader efter påbörjad NuvaRing . Medan kroppen anpassar sig till den hormoner , kan din läkare rekommendera saker du kan göra för att behandla din buksmärtor , inklusive över disk smärtstillande och anti-illamående medicin .

När ska uppsöka läkare

Planned Parenthood föreslår att du besöker din läkare att överväga alternativa metoder för födelsekontroll om din biverkningar med NuvaRing varar längre än tre månader . Observera att svår buksmärta kan vara tecken på en allvarlig reaktion på NuvaRing . I sällsynta fall kan NuvaRing orsaka hjärtinfarkt , stroke , blodproppar och leverproblem , så Planned Parenthood rekommenderar du ringa din läkare omgående om buksmärtor blir extrema .

Andra NuvaRing biverkningar

Tillsammans med buksmärtor , kan också uppleva vaginal irritation , viktökning , ömhet i brösten , huvudvärk , förändringar i menstruationscykeln, håravfall och förändringar i humör medan NuvaRing . Om dessa symptom varar längre än tre månader eller om de blir svåra , besök din läkare för att diskutera andra alternativ preventivmedel .

Previous:nothing Next:p-piller & motion

Relaterade artiklar


 • manliga symptom på HPV
 • Risken med att använda östrogen grädde
 • naturliga botemedel mot erektil dysfunktion
 • Hur snabbt spermier resa ?
 • Hur är genitala vårtor sprids ?
 • manlig förbättring biverkningar
 • Alesse 28 biverkningar
 • Vilka biverkningar har spermiedödande har på kvinnor ?
 • hur man kan stoppa din menstruation tidigt
 • retrograd ejakulation behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com