effekterna av befruktningen genom artificiell insemination

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-01
Artificiell insemination är en teknik som används för att föreställa ett barn av olika anledningar . Vissa par har en partner med infertilitet frågor . Andra situationer kan omfatta par av samma kön som använder donerade spermier eller en surrogatmamma . Ensamstående kvinnor kan också använda artificiell insemination för att få ett barn . Även om det finns många skäl en kvinna kan välja att föreställa via artificiell insemination , är slutresultatet (förhoppningsvis ) samma . utformningen och eventuellt födseln av ett friskt barn

Du behöver :
pornografi .
Smörjmedel.
Sexleksaker .
Örtmediciner.

Tekniker

Insemination innebär införandet av en mans sperma till en kvinnas livmoder eller livmoderhalsen . Under rätta förhållanden , kommer en spermie från sperma befrukta ett ägg i en av kvinnans äggledare .

Ju mer populär metod är intrauterin insemination ( IUI) . Denna metod omfattar att infoga sperma direkt i livmodern genom livmoderhalsen , med hjälp av en tunn kateter . En läkare utför denna procedur , och för att optimera befruktningen kvinnan kan ha tagit medicin för att öka äggproduktionen.

Intra-cervical insemination ( ICI ) är enklare än IUIs och kan göras hemma . Det kräver att införa sperma nära livmoderhalsen , men inte genom den . Sperma är placerad där den normalt skulle under samlag . ICI: er också kostar mindre än IUIs .

Framgångsfrekvens

Eftersom en IUI får sperman förbi livmoderhalsen har spermier en kortare sträcka att resa till ägget . Dessutom behöver spermier inte att få genom livmoderhalsen . Av dessa skäl IUIs är mer framgångsrika än ICI: er .

Infertilitet Frågor

Flera faktorer påverkar sannolikheten för befruktning . Den kvinnans ålder och hälsa sina ägg är en viktig fråga . Spermiernas rörlighet och antalet spermier är en annan . Om ett ägg befruktas måste den fortfarande implantat i livmoderväggen och korrekt utvecklas till ett spädbarn . Metoden för befruktning , antingen naturligt eller artificiellt , kommer inte att påverka resultatet av graviditeten .

graviditet

När det befruktade ägget implantat och graviditet officiellt börjar , kan det finnas flera tidiga tecken . Vissa kvinnor märker en viss kramp eller spotting , medan andra upplever illamående eller sug . Det bästa sättet att avgöra graviditet är genom ett blodprov .

Komplikationer

Chansen att någon komplikation från artificiell insemination är låg , men det finns några att överväga . Intrauterin insemination kan orsaka lätt kramp när katetern förs in genom livmoderhalsen. Infektion kan uppstå om bakterier förs in från icke-sterila förhållanden. Slutligen, om spermaprov kommer från en hane med en sexuellt överförbar sjukdom , är det möjligt för den kvinnliga mottagaren att kontraktet sjukdomen .

Previous:nothing Next:preventivmedel : Yaz vs mircette

Relaterade artiklar


 • genitala vårtor diagnos
 • Yasmine preventivmedel information
 • skäl för en sen period på preventivmedel
 • vitaminer för impotens
 • Hur säkra är vibrerande ringar ?
 • dagen- efter-piller faror
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin C
 • när är kvinnor minst benägna att bli gravid ?
 • soja som ett botemedel för låg libido
 • gynekolog definition
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com