hur är kondomer tillverkade ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-07
En kondom är en anordning som används under samlag . Vanligen tillverkade av latex , kondomer fungerar som en barriär som minskar chanserna till graviditet samt minska risken för få och spridning av sexuellt överförda sjukdomar . Kondomer placeras på en mans resa penis och fällor sperma kommer in i kroppen av sin partner . Kondomer är inte 100 procent effektivt i att förhindra både graviditet eller spridning av sexuellt överförbara sjukdomar. Kondomer är effektiva mellan 88 procent och 97 procent av tiden .

Latex Quality Check

En rad kvalitetskontroller utförs på den latex som används för att göra kondomer innan det når tillverkning . anläggningen . Detta säkerställer att latex överensstämmer med de normer som krävs av kondomen företag .

Compounding

Efter att latex har passerat inspektioner för kvalitetskontroll är det bearbetas så att den kan användas för kondom gör . Latex är en naturlig egenskap och det kan gå illa om inte behandlats korrekt . Medan behandlas , är konserveringsmedel och stabiliseringsmedel som används . Latex är också behandlas med kemikalier för att förbättra dess egenskaper av elasticitet och styrka . Efter detta är gjort är det latex kontrolleras en gång för att se till att det är en kvalitetsprodukt. Compounding är namnet på denna process .

Doppning

Temperaturstyrd tankar används för att doppa skede av kondom beslutsprocessen. Behandlat latex matas in i dessa tankar . Glas former är försiktigt passeras så de plockar upp ett tunt lager av latex film . Denna beläggning är torkad med filtrerad luft . När de är torkade är de former doppas och torkat en gång till.

borttagning

kondomer som har formats på formulären är platta och passera genom en ugn . De kondomer då är dränkta i syfte att lossa dem från formen och bort med högt tryck vattenstrålarna.

Test

Testa kondom partier uppträder innan de förpackas . Några kondomer är sträckt över en form och sedan ges en dos av hög spänning för att testa sin styrka . Om det finns någon svaghet i kondom , är det kasseras . Air inflationen tester används också för att testa kvaliteten . Kondomer är fyllda med luft för att testa sin styrka och elasticitet . Vissa kondomer tas från varje parti och fyllts med vatten . De hänger i tre minuter och därefter kontrolleras för läckor . Om det finns betydande brister hittas, hela partiet kastas ut . Kondomer är utvalda för att artificiellt ålder och därefter testas. Detta säkerställer att kondom fortfarande kommer att vara en kvalitetsprodukt i fem år .

Previous:nothing Next:liv efter vasektomi

Relaterade artiklar


 • biverkningar av Condyline
 • Reproduktionsorgan fakta
 • hydroxyprogesterone biverkningar
 • Hur lång tid Plan B stanna i kroppen ?
 • hur man utför hjärt-lungräddning på barn
 • Reproduktionsorgan och bröstkörtel
 • symtom av HSV 2
 • hur läka HPV
 • Hur är genitala vårtor sprids ?
 • problem av det manliga reproduktiva systemet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com