kommer NuvaRing göra mig upp i vikt ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-28
NuvaRing , ett hormonellt preventivmedel sätts in i slidan varje månad , lovar mer bekvämlighet än en daglig födelse-piller . NuvaRing ståtar 99 procent effektivare på att förebygga graviditet , men hindrar inte sexuellt överförbara sjukdomar. Kvinnor som använder NuvaRing kan oroa sig för biverkningar , inklusive viktuppgång, för att använda hormonella preventivmedel

NuvaRing och viktökning

NuvaRing innehåller samma hormoner som förekommer i de flesta p-piller . östrogen och gestagen . Istället för att tas oralt , är de hormoner absorberas genom slidan och distribueras i hela kroppen . Dessa hormoner hindrar ägglossning , och som stoppar en graviditet uppstår . Kvinnor som röker bör inte använda NuvaRing eftersom det ökar risken för blodpropp , liknande födelse-piller .

En kvinna med NuvaRing skär ringen i hennes vagina och lämnar den där i 21 dagar . Efter att ha lämnat ut NuvaRing i sju dagar , hon inför en ny NuvaRing i ytterligare tre veckor . När du växlar från p-piller till NuvaRing , sätt in NuvaRing som helst samtidigt som de aktiva tabletter i förpackningen eller senast en vecka efter man tagit den sista pillret i förpackningen för kontinuerligt skydd . Kvinnor kanske föredrar dosering av NuvaRing till födelsen-piller eftersom det bara behöver sättas in en gång per månad , i stället för tas varje dag som p-piller .

Vanliga biverkningar för NuvaRing omfatta vaginal irritation eller infektion , huvudvärk, illamående och viktökning . I de kliniska studier för NuvaRing , 5 till 14 procent av kvinnorna upplevde viktökning som en bieffekt av användningen . Patienter rapporterar också upp i vikt samtidigt på födelse- piller . Östrogen i hormonella preventivmetod metoder som NuvaRing och p-piller orsakar viktökning av från vattenretention och från att öka storleken på kroppens fettceller . De flesta kvinnor antingen med hjälp av p-piller eller NuvaRing inte upp i vikt .

Risken för att öka i vikt när de använder NuvaRing brydde sig inte om de flesta kvinnor nog att sluta med NuvaRing under de kliniska prövningar som utförs av tillverkare av NuvaRing vid tidpunkten för ansökan om U. S. Food and Drug Administration godkännande . I de kliniska prövningar , stannade bara 1 till 2,5 procent av kvinnorna som tog NuvaRing på grund av biverkningar , inklusive viktuppgång . Om du är orolig för vikt på NuvaRing , äta en hälsosam kost och motion. Drick mycket vatten med lite pressad citron för att undvika vätskeansamling. Om du väljer att byta preventivmetod metoder på grund av viktökning , välj en mini-piller utan östrogen eller en barriärmetod som kondom eller membranet för att undvika biverkningar av östrogen .

Previous:nothing Next:Hur effektiv är preventivmedel skum ?

Relaterade artiklar


 • preventivmedel och viktminskning
 • biverkningar för morgonen efter piller
 • män & familjeplanering
 • det snabbaste sättet att bli gravid naturligt
 • göra några preventivmedel piller orsaka svampinfektioner ?
 • om läkemedel som kan göra en kvinna infertil
 • Hur lång tid tar det för spermierna att mogna ?
 • preventivmedel riskfaktorer
 • Yohimbe HCl faror
 • den Yohimbine effekt på spermier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com