p-piller & motion

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-09
Föreskrivs för mycket mer än enkla preventivmedel är p-piller används för att behandla en rad olika sjukdomstillstånd. Detta utbredda användningen innebär att ett stort antal unga kvinnor tar preventivmedel som en del av ett aktivt liv . Även om det uppenbarligen inte har en direkt koppling till metabolismen , påverkar p-piller kondition, om än något indirekt

Oral Preventivmedel Grunderna

Det finns många typer och märken av Oral- piller , men de är alla tillverkade av två lab skapat-hormoner , gulkroppshormon och östrogen , som efterliknar de som produceras naturligt i kvinnans äggstockar . På grund av dess effektivitet vid behandling av ett stort antal klagomål , är mer än 11 miljoner amerikanska kvinnor som använder p-piller .

metabola effekter

En grupp forskare vid Ohio State publicerat en studie , " p-piller och motion , " 1980. I studien tittade på två aspekter av förhållandet mellan p-piller för att utöva : om p-piller har någon inverkan på ämnesomsättningen och om det fanns en punkt i menstruationscykeln som utövar var effektivare . Studien fann att p-piller hade liten effekt , men att den grupp kvinnor som använder p-piller under studien hade något högre hjärtfrekvens än de med naturliga cykler när arbetsbelastningen var i det närmaste maximal .

Muscular Effekter

Forskare vid Institutionen för hälsa och kinesiologi vid Texas A M University inlett ett samarbete med Human Energy Research Laboratory vid University of Pittsburgh att undersöka effekterna av p-piller på sig muskelmassa hos kvinnor . Forskarnas rön , rapporteras i Science Daily , uppgav att använda p-piller verkar försämra muskeltillväxt i unga kvinnor de studerat . I den studien fick kvinnor med naturliga cykler mer än 60 procent större muskelmassa än de som använder p-piller .

skelettet

A 2001 studera vid Purdue University , rapporterade i fetma , Fitness Wellness Week , funnit att unga kvinnor som använder p-piller och upprätthålla ett regelbundet träningsprogram kan uppleva en ökad risk för benförlust under loppet av år . I studien tittade på kvinnor mellan 18 och 30 för en period av två år . Kvinnorna på p-piller hade en minskning av bentätheten i deras ryggrad och höfter som var större än deras stillasittande motsvarigheter . Extrapoleras , kan detta betyda att oral-preventivmedel gör kvinnor mer mottagliga för benfrakturer som de gamla.

Viktökning

Vissa kvinnor rapporterar något i vikt ( 5 till 10 pounds ) när de först skrivs ut p-piller . I många fall visar noggrann mätning som patienten faktiskt inte vinna vikten hon uppfattas. I händelse av verkliga viktökning , många kvinnor väljer att ta upp frågan med en läkare-övervakas träningsprogram.

Previous:nothing Next:långsiktiga effekter av Yasmin ( drospirenon )

Relaterade artiklar


  • om HPV -vaccin för flickor
  • information om människans fortplantning
  • vilken ålder gör klimakteriet startar ?
  • vad är en Nuva ring ?
  • fakta om testosteron
  • muntliga STD & symtom
  • De vanligaste tidiga symptomen av hiv
  • Femar jämfört med Clomid
  • biverkningar av iucd
  • Definitionen av bilaterala äggledaroperation
    Adress:
    TPB
    Punktskriftsförsäljningen
    Box 4003
    1002 47 Johanneshov
    Email: halsa@halsanet.com