rensar äggledarna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-12
Äggledarna är två små rör som ansluter äggstockarna och livmodern . De flesta kvinnor är födda med båda rören . Som ett resultat av sjukdom som endometrios kvinnans äggledare kan bli helt eller delvis blockerad . För att bli gravid naturligt , behöver en kvinna minst en äggledaren att vara öppen . Detta gör att ägget att resa från hennes äggstockar och befruktas . Om en kvinna har blockerat äggledarna hon kan få medicinsk åtgärd utförs för att öppna rören och eventuellt göra det möjligt för henne att bli gravid naturligt .
1 .
Boka tid med din läkare . Om du är under trettiofem och har försökt att tänka boka tid för att diskutera ditt arbete med din barnmorska . Kvinnor över trettiofem bör vänta längre än sex månader att rådgöra med en förlossningsläkare .
2 .
Gör läkartid tidigare än sex månader om du har en historia av sådana förhållanden som endometrios . Vissa kvinnor kan ha uthärdat före operationer som en följd av redan existerande sjukdom . Om du är en av dem vara proaktiv och kontakta din läkare när du börjar försöker bli gravida.
3 .
få tid för en hysterosalpingogram (HSG ) . En HSG är ett förfarande i vilket färgämne drivs genom äggledarna för att kontrollera om de är öppna .
4 .
Ta två acetylsalicylsyra före du genomgå proceduren. Förfarandet kan vara smärtsamt hos vissa kvinnor och kan leda till en spasm av röret .
5 .
klä av sig och ligga ner på bordet . Dye kommer sprutade in i livmodern medan röntgenbilder tas för att kontrollera om rören är öppna . Om det finns en fullständig eller partiell blockering din barnmorska kommer att kunna se den i röntgenstrålning. Den HSG förfarande ibland också hjälper till att rensa ut dina rör . Du kanske tycker det är lättare att bli gravid inom en månad efter det förfarandet.
6 .
opereras . Om HSG indikerar att du har blockerat rör du har två val att fixa dem om du vill bli gravid . Du kan genomgå en operation eller så kan du gå igenom i Virto fertilisering (IVF) . Under en IVF- förfarande ägg skördas från kroppen , sedan befruktas utanför kroppen . Detta innebär ett kringgående blockerade äggledare . Du kan också välja att ha mikroskopiska operation i ett försök att låsa upp din rör . Vissa kvinnor väljer operation eftersom IVF inte täcks av deras medicinska planer, medan kirurgi ofta . Operationen utförs på polikliniskt .


Previous:nothing Next:vikten av de unga reproduktiv hälsa

Relaterade artiklar


 • Hur är trichomoniasis behandlas på en man ?
 • Hur lång tid spermier vid liv ?
 • Rökning och spermier information
 • tea tree olja botemedel & genitala vårtor
 • skäl till varför en vasektomi misslyckas
 • Hur lång tid Plan B stanna i kroppen ?
 • herpes simplex-virus
 • Hur effektiv är rytm metod för födelsekontroll ?
 • hur många dagar innan mensen kan du bli gravid ?
 • reproduktion hos människa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com