Vad gör jag om min läkare säger att jag har HPV

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-14
Reda på att du har HPV kan vara överväldigande , särskilt när du upptäcker att det inte finns något botemedel mot smittan . Den goda nyheten är att även om diagnosen kan vara alarmerande , det finns saker du kan göra för att ta itu med HPV nu och i framtiden . Informera dig själv om din sjukdom kommer att ge dig självförtroende att möta det huvudet på

Förståelse HPV

HPV är en förkortning för humant papillomvirus och är en allmän term som hänvisar till många olika virus . Enligt Centers for Disease Control (CDC ) , det finns 40 olika typer av HPV som kan infektera könsorganen hos både män och kvinnor . HPV är mycket vanligt . Mayo Clinic rapporterar att cirka 20 miljoner människor i USA har HPV . CDC spekulerar i att de flesta människor kommer att få HPV någon gång under sitt liv . Viruset sprids genom sexuell kontakt med en smittad person . Det finns ingen HPV-test för män, men läkarna kan definitivt diagnostisera kvinnor genom att testa celler svabbas från livmoderhalsen . Detta test kommer också att tala med din läkare vilken typ av HPV du har . De flesta varianter av HPV har inga symptom och bekämpas av immunförsvaret utan att personen ens veta om de hade det. Däremot har vissa typer av virus i samband med genitala vårtor och livmoderhalscancer.

könsdelWarts

Kondylom är en av de enda symptom på HPV . Inte alla HPV -infektioner orsakar genitala vårtor , men om du inte har en breakout av genitala vårtor , kommer din läkare att diagnostisera dig med HPV . Liksom de flesta HPV -infektioner kan din kropp att kunna kämpa mot infektionen och vårtorna på egen hand . Om genitala vårtor inte klara upp , det finns flera behandlingsalternativ som finns . Enligt Mayo Clinic , kan din läkare förskriva två krämer , Aldara och Condyline , för att klara upp vårtor . Andra alternativ är frysning eller bränna bort vårtor , laserbehandling eller operation .

livmoderhalscancer Övervakning

Enligt CDC kan vissa typer av HPV orsaka cellerna i livmoderhalsen att bli onormal . För de flesta kvinnor , är detta inte ett problem som deras kropp slagsmål utanför HPV-infektion . Om HPV kvar i kroppen , kan det dock öka så småningom din risk att utveckla livmoderhalscancer. Även om CDC påpekar att få kvinnor utvecklar livmoderhalscancer efter att ha blivit infekterade med HPV , kan din läkare be dig att oftare bäcken tentor och cellprov för att övervaka eventuella livmoderhalsen förändringar och fånga eventuella utvecklingen av cancer tidigt .

Bottom Line

Det finns ingen behandling mot HPV , men i de flesta fall , kommer din kropp att bekämpa infektionen av sig själv inom ett till tre år. Om du får diagnosen HPV , att arbeta med läkaren avgöra vilken behandling , om någon , är nödvändigt.

Previous:nothing Next:Vilka är effekterna av femcon preventivmedel ?

Relaterade artiklar


 • HPV : hög risk & låg risk
 • tecken och symtom på morgonen efter-piller
 • impotens definition
 • OTC-medicinering för herpes utbrott
 • preventivmedel typer
 • erektil störningar
 • herpes och infektioner i urinblåsan
 • hur man använder kulor som Ben Wa kulor
 • risker för vasektomi
 • effekterna av dagen- efter-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com