alternativ till en vasektomi

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-11
En vasektomi är ett sätt av manliga preventivmedel . Den vasektomi är en poliklinisk operation . Under operation , är en mans sädesledare fästs . De flesta vasectomies är effektiva och tillåta kvinnor att undvika skaffa barn . av många olika skäl , inklusive en möjlighet att önskan att få barn i framtiden , kan en man vill använda alternativa preventivmedel

Kondomer

Kondomer är latex objekt som passar över axeln av en mans penis för att se till att hans sperma inte når en kvinnas livmoder . Använda kondom kan vara ett utmärkt alternativ till en vasektomi . Kondomer är allmänt tillgängliga på många ställen, inklusive apotek och snabbköp . När den används som kan kondomer vara mycket effektiva för att förhindra graviditet . Kondomer fungerar även som skydd mot de flesta könssjukdomar . De flesta män kan behärska använda kondom på rätt sätt . Kondomer är också mycket portabel och kan lätt passa in i en mans ficka . Män som inte har latex allergier hittar använda kondom orsakar inga medicinska biverkningar . Kondomer är också relativt billigt och normalt kan köpas för mindre än 1 dollar styck i oktober 2009. Kondomer har vissa nackdelar . Vissa män kanske tycker att använda kondom obekväm eller obehaglig . Felaktig användning kan leda till överföring av sjukdomar och eventuella graviditet .

Fertilitet Medvetenhet

Fertilitet medvetenhet är en metod för födelsekontroll . En kvinna använder denna metod för att spåra henne fertilitet . De flesta kvinnor med normal fertil ålder kommer att ha en menstruationscykel per månad . Under denna tid , konstaterar kvinnan tecken på hennes fertilitet . Hon tar temperaturen på morgonen och noterar när den hoppar , signalering ägglossning . Hon kommer också att övervaka utvecklingen av hennes livmoderhalsen och produktion av livmoderhalscancer vätska . Fertilitet medvetenhet har många fördelar . Med denna metod inte innebär användning av kemikalier , konstgjorda ämnen eller kirurgi , som gör en vasektomi . Män som har partners som använder denna metod kan hjälpa kvinnor genom att påminna dem att ta deras temperatur på morgonen . Fertilitet medvetenhet hindrar inte sexuellt överförbara sjukdomar. Kvinnor kan ha svårt att räkna ut när de har ägglossning varje månad , vilket leder till oönskad graviditet.

Tubal Ligation

En äggledaroperation är en form av preventivmedel . Under detta förfarande en kvinnas äggledare skärs kirurgiskt . När rören har sönderfallit , kvinnans ägg inte längre kan resa till livmodern och befruktas . Tubal säkerställa att skyldigheterna skiljer sig från vasectomies eftersom de används på kvinnor och inte män . En äggledaroperation kan vara ett effektivt alternativ till en vasektomi för kvinnor som föredrar att förbli ansvarig för parets preventivmetoder .

Previous:nothing Next:kan du få vårtor från HPV-virus ?

Relaterade artiklar


 • tecken på reaktion på Mirena IUD
 • vad gör äggledarna & vas defferens har gemensamt ?
 • Essure problem
 • Kegel övningar för impotens
 • hur lång tid tar ett herpesvirus leva utanför kroppen ?
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för grundskolan
 • drogfri behandling för ED
 • STD & sti symtom
 • vad är dagen efter-piller kallas ?
 • micronor biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com