hur man använder p-piller och dagen efter piller

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-19
P-piller tas en gång om dagen för att förhindra ägglossning och graviditet . Morgonen efter -piller används när en kvinna tror att hennes preventivmedel misslyckats kvällen innan och vill att förhindra graviditet. Morgonen efter-piller kommer inte att avsluta en graviditet , det är en förebyggande åtgärd . P-piller är receptbelagda från din läkare , medan morgonen efter piller kan receptfria av alla över 17

Du behöver : .
Födelse paket piller
eller.
Morgonen efter-piller .

Hur man tar p-piller


1 .
börja ta p-piller , antingen på söndagen efter din period börjar eller den första dagen av menstruationen .
2 .
Använd ett sekundärt form av preventivmedel , t. ex. kondom , under sju dagar om du började ta dina piller på söndagen efter din påbörjad . Om du började på den första dagen av din mens , behöver du inte använda ett sekundärt form av preventivmedel .
3 .
Ta en tablett vid samma tidpunkt varje dag . Det är viktigt att ta dina piller på en strikt schema och komma ihåg att ta ett piller varje dag . Om du glömmer att ta ditt piller , ta den missade tabletten så snart som möjligt och sedan fortsätta med ditt vanliga schema . Om du glömmer att ta ett piller , använda backup preventivmedel , t. ex. kondom , för att undvika graviditet .
4 .
Börja ett nytt paket av piller dagen efter du har din nuvarande paket . Fortsätt att ta den nya uppsättningen av piller vid samma tidpunkt varje dag . De flesta typer av preventivmedel kommer med 28 eller 91 tabletter . Om din preventivmedel paket har 28 piller , kommer din tid att börja någon gång mellan den 21: a genom 28: e dagen . Om din preventivmedel paket har 91 piller , såsom Seasonel , kommer din tid att börja någon gång mellan den 84: e genom 91 dagars ålder .

Hur du tar dagen-efter- piller


1 .

Ta den första dosen på morgonen efter-piller så snart som möjligt efter oskyddat samlag . P-piller är effektiva för att förhindra graviditet i upp till 120 timmar efter att du har oskyddat sex , men det är mer effektivt om de tas snart efter att ha oskyddat sex .
2 .
Ta den andra dosen 12 timmar efter att du tagit det första pillret .
3 .
ta anti-illamående medicin en timme innan de andra p-piller , om du blir illamående och kräkas efter att ha tagit det första pillret . Om du blir sjuk efter att ha tagit p-piller , ta inte någon ytterligare morgonen efter piller . Illamående är en vanlig biverkning av morgonen efter-piller .
4 .
Ring din läkare om du inte har din tid inom tre veckor att ta på morgonen efter-piller eller om du får symtom av graviditeten . Efter att ha tagit p-piller kan din nästa period vara senare eller tidigare än normalt och tyngre eller lättare än normalt . Dessa är vanliga biverkningar av på morgonen efter-piller .

tips och varningar


 • röka under behandling med p-piller orsakar en ökad risk för blodproppar


 • Previous:nothing Next:hur man kan fånga herpes från en feber blister

  Relaterade artiklar


 • genitala vårtor symptom
 • Reproduktionsorgan fakta
 • fördelarna med artificiell insemination
 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
 • symtom efter Depo skott
 • biverkningar av Lutera
 • levonorgestrel förskrivningsinformation
 • Hur länge kan jag vänta med att ta plan B ?
 • medicin för impotens
 • Premarin problem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com