hur man gör en presentation på preventivmedel

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-11
Använda preventivmedel erbjuder män och kvinnor många fördelar . Rätt använt preventivmedel som fungerar bra tillåter män och kvinnor att åtnjuta samlag , undvika sexuellt överförbara sjukdomar och planera antal barn de vill ha och när de vill ha dem . Varje presentation om preventivmetoder bör hjälpa både män och kvinnor lär sig vilka metoder finns tillgängliga samt vilken metod kan vara rätt för dem
1 .
Tänk på dina läsare . Olika målgrupper kan kräva att du kan presentera materialet i fråga på olika sätt. Gymnasieungdomar kan vara obehagligt att lyssna på en presentation på preventivmedel . Använda ett språk som inbjuder deras ärliga frågor och hjälper dem att göra vuxna val . Gifta par kan ställas inför olika utmaningar än högskolestudenter. Gear presentationen till de människor som lyssnar på dig .
2 .
Planera vad du ska säga i förväg . Skapa en lista över ämnen som du planerar att ta itu med under presentationen. Listan bör innehålla rubriker och underrubriker . Tillåt tid efter varje del för din publik att ställa frågor och kommentarer erbjuda .
3 .
forskning i ämnet ordentligt . Varje presentation om preventivmedel bör inriktas på att presentera fakta . Använd bra källor att förlita sig på vetenskapliga studier snarare än fördomar . Leta efter studier som författats av forskare snarare än publikationer som lagts ut av lobbyorganisationer. Om du inte inkluderar material från organisationer med ett syfte , notera detta till din målgrupp.
4 .
Använd handouts och bildspel . Preventivmedel kan vara en komplicerad fråga som publiken kanske har svårt att visualisera . Använd referenser som gör det lättare såsom staplar och diagram . Om möjligt , att använda färg i diagrammen betona vissa särskilda punkter, t. ex. effektiviteten av ett preventivmedel jämfört med en annan form av preventivmedel . Dela ut material till publiken så att de kan följa dina poäng som du talar , eller har en referenspunkt som de kan använda när du är klar presentationen .
5 .
organisera materialet på ett effektivt sätt . Det finns många sätt att organisera material om en presentation om preventivmedel . Du vill ge en förteckning över de typer av preventivmedel . Du kanske också vill att organisera informationen preventivmedel av livsstadier och önskade mål . En sexuellt aktiv tonåring kanske vill ha en metod som är enkel att använda , förhindrar sexuellt överförbara sjukdomar , är billig och kommer att låta henne undvika graviditet . Ett gift par kanske vill metoder som är lätt att återställa och kan låta dem få barn när så önskas .


Previous:nothing Next:alternativ till en vasektomi

Relaterade artiklar


 • Hur länge kan jag vänta med att ta plan B ?
 • Hur vet jag när jag har ägglossning ?
 • skäl för underlåtenhet att använda preventivmedel
 • hur man gör honung damm
 • follikelstimulerande hormon faq
 • hur man avgör manlig impotens
 • Hur vet jag om jag har genital herpes ?
 • nedsatt libido information
 • orala preventivmedel
 • vad är en kvinnlig kondom ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com