inte paracetamol påverkar p-piller ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-23
Paracetamol är den långa , vetenskapliga namnet för en värktablett . Tillsammans med några av de hundratals andra läkemedel som finns på marknaden idag , är Acetaminophen tvekade ofta med i fråga om att ta det på p-piller . Många är oroade det kan minska effekten av p-piller

Acetaminophen

paracetamol är ett läkemedel inte finns i många smärtstillande . läkemedel, inklusive ibuprofen , Alvedon , Alieve , och alla generiska former av dessa . Det är dock funnit i Tylenol och lite starkare droger som Loratab . De som är på väg att opereras , gravida kvinnor och de med hjärtproblem eller fritt blödningstillstånd uppmuntras att undvika droger, som de som anges ovan , inklusive Ibuprofen , som inte har paracetamol .

med p-piller

De som är på p-piller har något att frukta i att ta ovanstående gemensamma smärtstillande för huvudvärk , mensvärk , muskelvärk eller annan åkomma du kan ta dem. Paracetamol , om inte fattas i extrema mängder , inte medför en tyngre period än normalt hos kvinnor på p-piller . Ännu viktigare är kanske har paracetamol inte befunnits störa p-piller effektivitet på något sätt .

Antibiotika

Det finns några droger , men som tidigare tänkt att störa de flesta p-piller . De flesta av dessa är antibiotika , och inkluderar rifampicin, ampicillin och doxycyklin. Andra , icke-antibiotika mediciner som var tänkt att minska effekterna av preventivmedel är fenobarbital , griseofulvin , karbamazepin och topiramat. Dessa läkemedel är för olika användningsområden, som anti-beslag , anti-svamp , och migrän förebyggande . Dessa och andra läkemedel har nyligen undersökts och resultaten inte dra slutsatsen att de kan minska effekten som en gång trodde .

Insight från experter

Det kan vara förvånande för dig , med tanke på informationen ovan , att läkare och farmaceuter fortfarande ge varning om att vissa läkemedel kan minska effekten av p-piller . De gör det därför tills det är bevisat vetenskapligt och medicinskt att ovanstående mediciner inte stör , finns det fortfarande chans att , även om ogrundade , att de kunde . De flesta läkare och apotekare kommer att uppmana dig att använda en andra preventivmedel under och en vecka efter din sista dos av antibiotika och några andra droger , för säkerhets skull. Om du känner någon gång som du inte vet om att vidta en viss medicin , samtal och rådgöra med din läkare eller apotekspersonal för en professionell svar .

Biverkningar av paracetamol

Biverkningar av paracetamol uppträder sällan och omfattar vanligen uppkördhet /gasig känsla , dåsighet , yrsel eller yrsel och illamående eller kräkningar. Mer allvarliga biverkningar är sällsynta och inkluderar bröstsmärtor , andnöd , sår , smärtsamma vita fläckar i munnen , bikupa -liknande händelser , feber eller kramper , darrningar , okontrollerade muskelrörelser och hallucinationer. Återigen , dessa biverkningar är sällsynta och oftast beror på en allergi mot paracetamol .

Previous:nothing Next:hur man identifierar genital herpes

Relaterade artiklar


 • vad betyder misstänkta celler gör efter ett Pap-test ?
 • medroxypr biverkningar
 • spela att spela med din älskare
 • spermiedödande medel allergiska symtom
 • du måste använda extra glidmedel på kondomer ?
 • inte paracetamol påverkar p-piller ?
 • Definitionen av spontan abort
 • utveckling av könshår
 • naturliga örter som hjälper erektionsproblem
 • var kommer spermier ifrån?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com