post - abort familjeplanering

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-30
Abort är avbrytande av graviditet . Det finns olika sätt att utföra en abort , men alla slutar i en eventuell återgång till fertilitet för den kvinnliga . Av denna anledning är det viktigt att tänka efter aborten familjeplanering så snart som möjligt efter en abort eller ens vid planering av uppsägning . Vissa kvinnor tillbaka till fertilitet snabbare än andra

Återuppta Sex

I dagarna och veckorna efter abort , är kvinnor oftast rekommenderas att undvika samlag helt och hållet. Enligt WebMD bör kvinnor avstå från sex i en till tre veckor efter abort . Detta beror på att föra in någonting i slidan sätter kvinnan vid risk för infektion i livmodern . Väntar lite , ger kvinnans könsorgan tillräckligt med tid att läka och återgå till sitt normala tillstånd , minska risken för infektion . Dessutom eliminerar väntar oro för att bli gravid direkt efter en abort . Det finns en risk att bli gravid redan innan en kvinna har sin första post- abort period .

P-piller

Enligt FWHC. org , p-piller ger ett effektivt och omedelbart skydd om en kvinna börjar att ta dem inom sex dagar efter en abort . Läkare kan råda kvinnor att starta en ny förpackning med p-piller den första söndagen efter en abort , så många preventivmedel förpackningar är märkta för en söndag start . För att få maximalt skydd från oplanerad graviditet bör kvinnor ta p-piller ungefär samma tid varje dag . Saknade doser eller ta med dem sent kan leda till graviditet.

Shot och Patch

Om en kvinna vill undvika att bli gravid under en längre tid efter en abort , kan hon välja en långsiktig preventivmetod , t. ex. Depo-Provera skott . Den Depo-Provera är ett injicerbart preventivmedel som förhindrar graviditet i ungefär tre månader . I vissa fall kan läkarna ge detta slag innan en kvinna ens lämnar sjukhuset eller abortklinik , vilket gav henne att återhämta sig utan att behöva oroa familjeplanering. Kvinnor kan också börja använda plåstret preventivmedel-ett självhäftande plåster som förhindrar graviditet-direkt efter en abort . Kvinnor på ett nytt plåster varje vecka .

Insertable Metoder

Spiralen är en plast som sätts in i livmodern för att förhindra graviditet . Enligt reproduktiv hälsa Online , läkare kan infoga det direkt efter en abort . Dock kommer en kvinna har antagligen vänta om hon har en höft infektion eller har någon typ av allvarlig skada på hennes livmoder , livmoderhals-hals i livmodern eller slidan . Om en kvinna har nyligen haft en episod av blödningen-extremt kraftiga blödningar , kan hon få vänta också . En kvinna kan ha ett membran-en kupolformad , gummi anordning som blockerar flödet av spermier-monterad direkt efter en abort som utfördes under den första trimestern av graviditeten . Om abort genomfördes efter den andra trimestern , kan hon behöva vänta fyra veckor att få ett membran monteras , så att hennes livmoder för att återgå till sin normala storlek .

Andra metoder

En kvinna kan vanligtvis använda kondomer och spermiedödande medel-krämer och geler som dödar spermier-så snart hon återupptar samlag . Vissa kvinnor och par kan välja permanenta lösningar familjeplanering, såsom äggledaroperation-en typ av kvinnlig sterilisering-eller vasektomi-en typ av manlig sterilisering . Läkare kan utföra en äggledaroperation strax efter eller strax efter en abort . En man kan ha en vasektomi som helst . Eftersom det inte påverkar hans sexuella partners kropp , det finns ingen anledning att överväga abort i planeringen detta förfarande.

Previous:nothing Next:växtbaserade tillägg för den manliga libido

Relaterade artiklar


 • hur att mata ditt barn tillräckligt med protein
 • delar av spermie
 • lybrel biverkningar
 • post - abort familjeplanering
 • Kan jag vara gravid , men har fortfarande en period ?
 • preventivmedel uttagsmetod
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • hur du köper Valtrex
 • Definitionen av blygdläppar
 • artificiell insemination faq
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com