sig att leva med en HPV- diagnos

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-26
Humant papillomvirus (HPV ) orsakar mer sexuellt överförbara infektioner än andra virus . Oavsett om din läkare diagnosen HPV genom att hitta genitala vårtor eller genom ett rutinmässigt prov som ett cellprov (insamling och lab analys av vävnad från livmoderhalsen ) , anpassning av nyheten om att du har en sexuellt överförbar infektion kan vara svårt . När du reda på att du har HPV , ta lite tid att samla dina tankar och få mer information i syfte att minimera effekterna detta infektionen har på ditt liv .

Du behöver : .
Kondomer


1
Tala med din läkare om din specifika HPV -infektion , lära så mycket du kan om exakt vilken typ av HPV som du har. Vissa typer av sexuellt överförbara HPV är låg risk och kan ge symtom som genitala vårtor . Andra typer har hög risk , denna typ av infektion vanligtvis inte har symptom , men det kan orsaka en rad cancerformer , inklusive livmoderhalscancer och peniscancer . Att vara precis information är nyckeln till att klara av ett HPV diagnos .
2 .
Deal med dina känslor . Reda du har HPV orsakar ofta skam , förlägenhet och oro . Om du har dessa känslor , erkänna dem och försöka lista ut varifrån de kommer från . I många situationer , oro biverkningar-orsakar dessa känslor , och lära sig mer om din smitta hjälper dig att sätta in dessa känslor och farhågor i perspektiv
3
-eller om hur andra kommer att se dig .
Undvik all sexuell kontakt under din behandling. Använda kondom konsekvent kan minska dina chanser att överföra HPV -infektion till en sexuell partner , men det fortfarande finns möjlighet . Prata med din make /maka eller partner om din diagnos och sätt att ni två kan hantera situationen tillsammans . Även om många människor kan finna sexuell avhållsamhet svårt, det är fortfarande det enda sättet att förhindra HPV-infektioner helt , enligt CDC .
4 .
Utveckla ett stödsystem . Att ha en HPV- infektion kan vara en isolerande upplevelse , så delar din oro och bekymmer med andra som har HPV och med dem som är viktiga i ditt liv-som din partner eller nära anhöriga-kan bidra till att minska känslan av att du om diagnosen ensam.
5 .
Följ läkarens behandling instruktioner . Även om din HPV symptomen försvinner , eller om du börjar känna dig bättre innan du har avslutat din medicin, fortsätta att ta medicinen för önskad tid . Om din läkare har arrangerat uppföljning möten eller tester , se till att närvara vid planerade möten eller lägga om dem snabbt , även om du tror att ditt HPV -infektion har gått bort .


Previous:nothing Next:Vilka är de negativa effekterna av preventivmedel till minderåriga ?

Relaterade artiklar


 • inte spermier dör när den träffar luft ?
 • biverkningar av paragard
 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • Hur länge kan spermier leva utanför kroppen ?
 • Vilka är de behandlingar för lågt spermieantal ?
 • Hur lång tid spermier i kroppen ?
 • bäckensmärta infektion
 • definiera hiv
 • är HPV-vaccination dåligt ?
 • Hur kan jag undvika att få skabb när alla har det ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com