skeden av ett mänskligt foster

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-01

första trimestern

Den första trimestern av graviditeten har ett antal stora utvecklings- poäng för fostret och består av veckor 1 till 14 , men vissa medicinska källor har små skillnader i de särskilda vecka tidpunkten för fostrets utveckling. Kön bestäms på impregnering , och början på det centrala nervsystemet och cirkulationssystemet skapas inom de fyra första veckorna av graviditeten. Navelsträngen utvecklar , arm och ben knoppar form , hjärtat och lungorna utvecklas och blodet börjar pumpa från ett primitivt hjärta av vecka fem . Ögats linser , tarmar och bukspottkörtel utvecklar snart efter , liksom näsborrar , öron och tänder . Armarna och benen kommer att fortsätta utveckla också, lägger armbågar, knän , fingrar och tår av den sjunde veckan . Genom att vecka åtta fostret kommer att ha börjat utveckla en tunga , ben och delar av ögat .
Intressant nog sker allt detta innan det ofödda barnet är tillräckligt utvecklade för att medicinskt betraktas som ett " foster ", vilket sker genom vecka 10 . När barnets utveckling har nått denna punkt kommer att moderkakan börjar fungera och en period av ökad tillväxt börjar . I slutet av vecka 13 kommer de flesta organen har bildats och börjat fungera , fingrar och tår kommer att ha separerat, och hår och naglar kommer att växa . Fysiska könstillhörigheten också har börjat utveckla . Fostret blir cirka 3,4 inches lång och väger cirka 1,5 gram .

andra trimestern

Den andra trimestern av graviditeten består av veckor 15 till 27 . Vid tiden ett foster går in i andra trimestern , kommer fysiska könstillhörigheten är uppenbar och barnet kommer att kunna röra sig och sparka . Ben i mellanörat börjar hårdna efter vecka 15 , vilket lägger grunden för förhandlingen även om barnets hörselcentrum inte har avslutat utvecklingen i hjärnan . Fett börjar bildas under huden efter vecka 16, får hjärtslag vara stark nog att höras med hjälp av en extern bildskärm och rörelser andas kommer att ha startat också . Brosk börjar förvandlas till ben , kommer luftblåsor börja utveckla i lungorna , och fostret kommer att utveckla en sömncykel för vecka 19 .
Även om utvecklingen av andra trimestern är inte lika stor som den första , de är mycket mer intrikat . Nerver utvecklas och är isolerade , sinnen form , urin startar produktion och fostrets kroppen når sin rätta proportioner . Vid utgången av den andra trimestern fostret kommer att ha fått immunitet från modern, och kommer att ha ett hjärtslag stark nog att det ofta kan upptäckas som en puls separat från moderns . Fostret kommer att vara cirka 14 inches lång och väger ca 2 pounds .

Månad

Under tredje trimestern av graviditeten består av veckorna 28 till födseln . De flesta större utveckling har redan påbörjats under de första och andra trimestern , så den tredje trimestern är främst inriktad på tillväxt och vidareutveckling av kroppen . Rörlighet ökar kraftigt , börjar hjärnan kontrollerar andningen och kroppstemperatur och fostret blir mer känslig för ljus , smak och temperatur med vecka 29 . Ögonen kan öppna och stänga , benmärg börjar producera röda blodkroppar och tårkanalerna börjar fungera . Fysisk tillväxten mattas av vecka 31 , men fostret kommer att fortsätta att gå upp i vikt fram till födseln.
Som tidpunkten för födelsen strategier, behövs vitaminer, mineraler och andra viktiga komponenter kommer att börja lagras i barnets kropp . Hjärnan och lungor kommer att träda perioder av snabb utveckling mellan vecka 31 och förlossningen , vilket är anledningen för tidigt födda barn ofta behöver hjälp med andning tills denna utveckling kan slutföra . REM-sömn kommer att börja , och benen kommer att fortsätta att hårdna medan det fortfarande är flexibel och kunna röra vid förlossningen . Även födelse storlek och vikt kommer att variera , är den genomsnittliga storleken och vikten på ett foster när arbetsmarknaden börjar 20 inches lång och 7,6 pounds i vikt .

Previous:nothing Next:vad är activella OCP ?

Relaterade artiklar


 • är HPV gemensamt?
 • biverkningar av nonoxynol 9
 • humant papillomvirus diagnos
 • Varför är en cellprov given ?
 • hur är kondomer tillverkade ?
 • hur du höja din fertilitet nivå att bli gravid
 • hur man kan övervaka ett barns feber
 • hembehandling för mäns erektil dysfunktion
 • novynette biverkningar
 • göra kondomer förhindrar AIDS ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com