vad är orsakerna till preventivmedel att misslyckas ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-10
Varje år miljontals män och kvinnor använder olika preventivmetoder för att förhindra oönskade graviditeter med mätbara framgångar . Som med alla läkemedel eller enhet , det finns risker att det inte kommer att ha en önskan effekt , i detta fall förhindra graviditet. Det är viktigt att veta varför preventivmetoder ibland misslyckas så att du kan försök att hindra oönskade graviditeter

mänskliga faktorn

Hur effektivt ett preventivmedel är beroende av hur bra användaren är i de korrekta förfarandena följs . Till exempel , om en kvinna tar henne p-piller regelbundet och vid samma tidpunkt varje dag , finns en liten mindre än en på 100 chans att hon kommer fortfarande bli gravid . Men om hon varierar med tidpunkten att ta piller , hoppar dagar eller kontinuerligt glömmer och försöker dubbla upp efteråt , chansen att hon blir gravid ökar till en åtta i 100 chans , per Planned Parenthood . Med korrekt användning av kondomer , är chansen att bli gravid 2 av 100 , men om inte används på rätt sätt varje gång , chansen ups till 15 av 100 . Om du använder ett membran som riktas varje gång , är din chans att bli gravid sex i 100, men med missbruk din chans för graviditet växer till 16 av 100 .

Samspel läkemedel och örter

Vissa mediciner och örter störa effekten av p-piller , NuvaRing , P-ringen , Ortho EVRA , det p-plåster och Implanon , preventivmedel implantatet . Några exempel är johannesört , orala läkemedel för att behandla svampinfektioner, vissa anti-beslag och HIV läkemedel , och rifampicin, ett antibiotikum som används vid behandling av tuberkulos . Penicillin och tetracyklin produkter kan ha en liten chans att blanda sig med p-piller . Kontrollera med din läkare för att säkerställa det inte finns någon risk för interaktion och för att vara säkra dubbla upp med en annan metod, exempelvis kondomer .

Vikt på en kvinna

The National Institute of Child Health och Human Development sponsrad forskning titta på effekten av p-piller till att förebygga oönskade graviditeter hos kvinnor i medelvikt och de som var överviktiga eller feta . De upptäckte att kvinnor med ett BMI högre än 27 var 60 till 70 gånger större risk än genomsnittsvikten kvinnor att bli gravida . I pilotstudien , såg epidemiolog Victoria L. Holt , Ph. D. , MD , på 800 kvinnor som använder p-piller under ett år . Fem till sju procent av överviktiga kvinnor blev gravid , jämfört med två till tre procent av de andra . Liknande resultat har varit knuten till p-plåster .

Risk

avhållsamhet , om de utövas på rätt sätt och kontinuerligt , är den enda preventivmetod som är idiotsäker . Alla andra metoder inte kommer med en liten risk att misslyckas . Medan oddsen är en liten mindre än en på 100 , om du är " ett ", då konsekvenserna är livet förändras. Två av de andra mest effektiva metoderna för födelsekontroll är spiralen och Implanon , men båda kommer med en mindre än en på 100 chans att du kan bli gravid .

Previous:nothing Next:hur du visar spermier

Relaterade artiklar


 • första symptomen på herpes
 • HPV komplikationer
 • Hur lång tid Plan B stanna i kroppen ?
 • tester för impotens
 • Definitionen av impotenta
 • hur man startar preventivmedel på din period
 • typer av p-piller och biverkningar
 • preventivmetod instruktioner
 • göra några preventivmedel piller orsaka svampinfektioner ?
 • p-piller & bröst tillväxt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com