vad man ska göra för låg libido hos premenopausala kvinnor ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-11
Enligt Mayo Clinic , nedsatt sexuell lust oordning , eller låg libido i lekmannatermer är medicinskt definieras som en " ihållande eller återkommande brist på intresse för sex som får dig personlig nöd . " Problemet är , i övrigt friska , kan premenopausala kvinnor har radikalt olika syn på sexualitet och lust. Fastställande av huruvida låg libido är fysiskt, känslomässigt eller psykologiskt är en stor utmaning

Diagnos

reda på orsaken till din låg libido . Om ditt intresse för sex är mindre än du tror det borde vara eller mindre än vad du vill att det ska vara , bör ditt första steg vara en medicinsk utvärdering för att se till att det inte finns något fysiskt tillstånd som måste åtgärdas . Odiagnostiserad medicinska sjukdomar som diabetes , högt blodtryck och sköldkörtelproblem kan orsaka en minskning i den kvinnliga sexlusten . Behandling för dessa tillstånd kan bidra till att återställa normal libido . Om ingen fysisk orsak är bestämd, kan läkaren diagnostisera nedsatt sexuell lust sjukdom och kan hjälpa till att avgöra om det kan finnas andra faktorer.

Behandling

Eftersom sexlusten hos kvinnor är en mångfasetterad , mycket komplicerad mekanism , det finns sällan en enda behandling som kan rätta till problemet. Ofta ett antal faktorer måste arbeta tillsammans för att återställa normala libido . Förbättring av livsstil genom hälsosamma val i kost och motion kan hjälpa . Rätt kost och motion kan hjälpa kvinnor att gå ner i vikt och förbättra deras utseende , som i sin tur kan vara ett lyft för deras självbild . Motion minskar också stress som kan hämma upphetsning . Bättre personliga relationer genom rådgivning, bättre teknik för kommunikation och privat tid för intimitet kan bidra till att förbättra sexuell lust . I vissa fall hormonterapi använda östrogen eller testosteron kan vara lämpliga för att förbättra libido hos premenopausala kvinnor . Men detta är ett beslut som bör göras först efter samråd med din läkare .

Previous:nothing Next:hur man gör en presentation på preventivmedel

Relaterade artiklar


 • hur mjölk prostatakörteln
 • effekten av alkohol på sperma
 • vad är preventivmedel för?
 • var kan spermier överleva ?
 • p-piller instruktioner
 • Definitionen av bilaterala äggledaroperation
 • inte spermier dör i vatten ?
 • det snabbaste sättet att bli gravid naturligt
 • typer av p-piller och biverkningar
 • hur man läka psykologiska impotens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com