hemlagad preventivmedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-23
Hemlagad preventivmedel är inte lika effektivt som metoder som t. ex. kondom eller p-piller . Det har dock varit en populär och effektiv metod för födelsekontroll i tusentals år . Avhållsamhet och Fertilitet Awareness metoden är vetenskapligt bevisat att förhindra graviditet , men att de inte skydda dig mot sexuellt överförda sjukdomar

Avhållsamhet

Det enda 100 procent effektiva preventivmedel , avhållsamhet , råkar också vara hemgjord . Avstå från sex kommer absolut att hålla dig från att bli gravid . Du behöver inte ha samlag för att uppleva orgasmer och sexuellt intima stunder med den person du är attraherad av . Enligt Duke University , "Definitionen av kliniska avhållsamhet inte är samlag . Detta inkluderar vaginala , anala och /eller oralsex på en man eller kvinna . " Kyssar, smek och tunga petting är tillåtna . ( I sällsynta fall graviditet kan inträffa utan vaginal penetration , om sperma kommer in i slidöppningen . Vidta nödvändiga åtgärder för att undvika detta . )

Onani , en form av avhållsamhet , är också hemlagad preventivmedel . Det är en annan sexuell aktivitet du kan ägna dig åt med säkerhet att ingen kommer att bli gravid . Stimulera dig själv digitalt eller med leksaker när du är ensam eller med en annan person . Du kan även onanera till pornografiska filmer och tidskrifter . Ett annat alternativ för visuell stimulans är inne och chattar med andra vuxna online via text eller video .

Fertilitet Medvetenhet Metod

Fertilitet Awareness Method ( FAM ) är en metod för hemmagjord preventivmedel för sexuellt aktiva monogama par . Det kräver daglig övervakning av flera indikatorer för att förutsäga tidpunkten för en kvinnas ägglossning . Förutsäga datum för ägglossning är viktigt eftersom det är enda gången en kvinna kan bli gravid . Ägglossningen inträffar när en kvinnas ägg släpps från äggstocken in i äggledaren och ner till livmodern . Detaljer om detta preventivmedel tillsammans med daglig övervakning diagram och programvara finns i en bok som heter " Att ta ansvar för din fertilitet " av Toni Weschler , MPH .

Kvinnor måste kartlägga sina morgonen temperaturen och notera egenskaperna hos vaginal slem dagligen i en dagbok . Vaginal slem som har en konsistens som påminner om äggvita indikerar ägglossning . Högre än medeltemperaturen är också en ägglossning indikator . Inspelning några andra symtom såsom ömhet i brösten, vätskeansamling, kramper eller irritabilitet är också en del av FAM . Efter några månader av konsekvent kartlägga , mönster börja utveckla och par rimligen kan förutse ägglossning .

par avstå från sex under den förväntade ägglossningen eller använda andra metoder för födelsekontroll . Kvinnor kan ta detta ansvar eller dela det med sin partner .

Previous:nothing Next:hur man kan bli av en vaginal lukt

Relaterade artiklar


 • kostnadsfri hjälp för tidig utlösning
 • naturligt sätt att förbättra kvinnans fertilitet
 • vad hormoner gör p-piller användning ?
 • hur man förlänga ejeculation naturligt
 • feromoner hos människa : myt eller verklighet ?
 • När ska man börja använda preventivmedel
 • Yasmin vs Yaz preventivmedel
 • göra kondomer förhindrar AIDS ?
 • IUD smärta
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade i högstadiet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com