hur man använder amoxicillin att behandla uterin infektion

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-18
Amoxicillin är ett recept antibiotika och en medlem av penicillin familj av narkotika . Den säljs under varumärkena Amoxcil och Trimox , liksom många andra . Den finns också som ett generiskt läkemedel . Receptbelagda amoxicillin avväpnar de bakterier som orsakar många typer av infektioner, inklusive lunginflammation, halsfluss och livmodern infektioner. Om du tar amoxicillin för att behandla en infektion i livmodern , här är stegen för att använda den effektivt
1 .
Tala med din läkare . Amoxicillin är ett recept antibiotika och bör inte tas om det har ordinerats till dig av en läkare . Kontrollera att du berättar för din läkare om eventuella allergier , speciellt mot något penicillin eller cefalosporin -produkter. Du bör också vara noga med att informera din läkare om du har astma eller en sjukdom som orsakar blödningar samt lever-eller njursjukdom . Alla dessa förhållanden kan vara farligt om det kombineras med amoxicillin användning .
2 .
hålla de flesta former av receptbelagda amoxicillin förvaras i rumstemperatur . Det enda undantaget är flytande amoxicillin . Detta kan vara kylda , men tänk på att inte låta det frysa . Håll alla former av receptbelagda amoxicillin borta från fukt , värme och direkt solljus .
3 .
Ta amoxicillin med jämna mellanrum eftersom det fungerar bäst om det finns en konstant mängd av läkemedlet i din system . Om du missar en dos, ta den så snart som möjligt. Om det är nästan dags för nästa dos , hoppa över den missade dosen och bara ta nästa. Till exempel säger att din missade dosen var tänkt att tas vid 2 p. m. och din nästa dos var tänkt att tas vid 6 PM om du insåg att du missade dosen vid 3 pm, ta det då . Om du inte inser att du missat en dos till 5 pm, vänta till den 6 kl ta nästa dos . Aldrig ta extra medicin för att kompensera för en missad dos .
4 .
Observera några biverkningar av amoxicillin användning . Du kan uppleva influensaliknande symtom , huvudvärk eller illamående . Du kan också få vattnig eller blodig diarré samt hudutslag . Alltid diskutera dessa biverkningar med din läkare. Han kommer ge dig råd om du vill fortsätta din amoxicillin användning . Om du har problem att andas eller erfarenhet svullnad i ansiktet, kan du vara en allergisk reaktion , så söka akut medicinsk hjälp omedelbart .

tips och varningar


 • recept amoxicillin gäller i flera former . Om du tar den flytande amoxicillin , skaka väl före användning och se till att mäta doseringen ut enligt anvisningarna. Du kan ta detta med vatten , mjölk eller juice om det gör det gå lättare . Förlängd frisättning amoxicillin tabletter får aldrig brytas, krossas eller tuggas. Svälj dem hela . Om ditt recept amoxicillin kommer i en tuggtablett , måste du tuggar innan de sväljer .
 • Följ alltid läkarens instruktioner och de instruktioner som medföljer amoxicillin recept . Ta aldrig någon receptbelagd antibiotika om det inte är förskrivits till dig . Bara ta dem som ordinerats och inte dela din receptbelagda läkemedel med andra .


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla och förebygga svampinfektioner

  Relaterade artiklar


 • biverkningar av paragard
 • Hur fungerar det reproduktiva systemet att fungera ?
 • blödning efter avlägsnande Mirena
 • hur man ska behandla erektil disfunction
 • hur man kan återställa libido hos män
 • hur avtar preventivmedel
 • sätt att döda spermier
 • underlåtenhet andelen preventivmedel
 • Hur effektiv är preventivmedel skum ?
 • du måste använda extra glidmedel på kondomer ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com