hur man kan kontrollera för genitala vårtor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-09
Kondylom , mer känd som genitala vårtor , är en av Amerikas mest vanligaste typerna av sexuellt överförbara sjukdomar , eller STD . Dessa vårtor visas i , på eller runt den fuktiga vävnader i underlivet hos både män och kvinnor , men de kan också förekomma i eller runt munnen. Även förebyggande är den bästa lösningen , när du har dem , är det viktigt att kunna identifiera dem så att du kan få behandling
1 .
Undersök kroppen visuellt , börja med ditt underliv och arbeta utåt . Leta efter klassiska blomkål-liknande utväxter eller små , platta , grå eller köttfärgad gupp på utsidan av slidan , vulva , anus , penis , pung eller övre delen av låret . Det kan vara bra att använda en spegel för att undersöka områden i kroppen som inte är lätt synlig .
2 .
Undersök kroppen genom beröring . Vissa vårtor syns inte , men kan upptäckas av beröring . Genitala vårtor normalt inte orsakar smärta , men beroende på deras storlek och läge , kan de orsaka klåda när den gnids mot . Genitala vårtor vanligtvis känna åtminstone en bit ovanför normal hud . De kan ha antingen en grov eller slät yta , men de har normalt en annan känsla än den omgivande vävnaden.
3 .
Sök professionell medicinsk vård om du misstänker att du har genitala vårtor , även om du inte kan se dem . Vissa genitala vårtor är för små för att upptäckas visuellt och kräver användning av en förstorande teknik som kallas en kolposkopi . Denna teknik används även för att upptäcka genitala vårtor inuti slidan eller på livmoderhalsen . Vissa läkare kan använda en diagnostisk teknik som kallas acetowhitening som tillämpar en kemisk lösning till det misstänkta området som orsakar genitala vårtor att vända vitt .
4 .
Sök professionell medicinsk behandling, om genitala vårtor upptäcks . Även genitala vårtor är godartade , de är mycket smittsam , så bör du kontakta din sexuella partner och informera dem om eventuell smitta .


Previous:nothing Next:Vad gör du om du blir sjuk på preventivmedel ?

Relaterade artiklar


 • follikelstimulerande hormon faq
 • gynekolog definition
 • bättre sätt att använda kondom
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med kalcium
 • reproduktiva hälsan
 • Hur du tar agnus castus för barnlöshet
 • IUD smärta
 • at- home åtgärder för att öka antalet spermier och motilitet
 • erektil dysfunktion på grund av diabetes
 • alternativ till en vasektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com