kombinerat preventivmetoder

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-16
Kombinerad preventivmetoder använda mer än en typ av skydd mot befruktning . Hormonerna progestin och östrogen båda används i den kombinerade p-piller . Östrogen används för att undertrycka ägglossning , medan gulkroppshormon används för att göra implantation av ett befruktat ägg svårt eller omöjligt . Denna typ av p-piller har större framgång i att förebygga oönskade graviditeter än liknande gestagen-eller minipiller

Östrogen

Skillnaden mellan ett kombinerat preventivmedel och ett gestagen-bara , eller " mini -piller , "är att östrogen . Detta hormon undertrycker ägglossningen , förhindra ägg från att släppas . Utan ett ägg , befruktning och graviditet inte kan uppstå .

piller som innehåller östrogen göra det i två former . Det finns monofasiska piller , där nivån av östrogen är enhetlig och förblir konstant under tre veckor , och trefasiskt piller , där nivån av östrogen minskar under dessa veckor . Den fjärde vecka under antingen piller regim är " bortfallsblödning ", om frånvaron av hormoner signalerar kroppen är dags att kasta livmoderslemhinnan . Monofasiska piller är användbara om menstruation bör hoppas över och försenas . Trefasiskt piller kan ge så låg dos av hormoner i förra veckan att genombrottsblödning kan förekomma .

Användning av p-piller bör övervakas av läkare . Biverkningar kan förekomma, särskilt hos kvinnor som är känsliga för östrogen . I dessa fall kan läkare välja att förskriva ett piller som bara innehåller gulkroppshormon .

progestin

progestin används både kombinerade och icke-kombinerade preventivmetoder . Piller som innehåller progestin endast föreskrivs för kvinnor med känslighet för östrogen eller i släkten komplikationer i samband med östrogen användning, såsom blodproppar . Den progestin fungerar som det naturliga hormonet progesteron . Dessa piller tjockare livmoderhalsen , vilket skapar en barriär så att spermierna inte kan ta sig igenom till livmodern . De skapar också en ogästvänlig miljö som förhindrar befruktade ägg från implanterar på livmoderslemhinnan . Gestagen-eller minipiller har traditionellt en lägre framgång än kombinerade preventivmetoder , de är mer framgångsrika som preventivmedel när det tas i tablettform kombinera både östrogen och gestagen . Kombinerade p-piller förhindrar graviditet på två sätt : hämning av ägglossningen och förändring av den reproduktiva miljön med hjälp av progestin .

Previous:nothing Next:Vilka är farorna med lybrel ?

Relaterade artiklar


 • Hur säkra är vibrerande ringar ?
 • hur många dagar innan mensen kan du bli gravid ?
 • Hur lång tid spermier i kroppen ?
 • Vilka är farorna med lybrel ?
 • hembehandling för mäns erektil dysfunktion
 • överdosering effekter av ett p-piller
 • Effekterna av micronor progesteron kräm
 • preventivmedel myter
 • effekterna av kvinnliga hormoner på män
 • vestibulära adenitis orsaka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com