vad gör du om du kräktes efter att ha tagit p-piller ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-04
P-piller är en typ av hormonella preventivmedel . Som Planned Parenthood förklarar , det finns två typer av p-piller : piller kombination , som innehåller hormonerna östrogen och progesteron , och gestagen-eller minipiller . Båda typerna av piller måste tas varje dag för att vara effektiva . Som en följd av kräkningar efter att ha tagit ett p-piller kan öka risken för graviditet , eftersom, såsom American College of obstetriker och gynekologer förklarar , kräkningar kan störa kroppens förmåga att absorbera hormoner i ditt piller .

Kräkningar När

Om du använder kombinerade p-piller , bör du använda en säkerhetskopia preventivmedel ( t. ex. kondom ) under sju dagar om du kräks efter att ha tagit P-piller , enligt Planned Parenthood . Beroende på var du är i din cykel när du kastar upp p-piller , kan denna försiktighetsåtgärd inte alltid nödvändigt, men det är en bra regel att följa om du vill vara säker på att du inte har äventyrat din graviditet skydd . Du kanske också vill rådgöra med din läkare , hon kanske kan tala om när en säkerhetskopia metod är onödigt efter kräkningar .

Om du använder gestagen -eller minipiller , rekommenderar American College of obstetriker och gynekologer att du använder en säkerhetskopia preventivmedel i 48 timmar om du kräks efter att ha tagit ett p-piller .

ihållande kräkning

Om du är sjuk med en sjukdom som orsakar kräkningar , kan du kasta konsekvent upp efter att ha tagit ett p-piller . För att skydda mot graviditet , bör du använda en säkerhetskopia preventivmedel tills din cykel slutar , som American College of obstetriker och gynekologer stater .

Om du fortfarande kräkningar när du får din mens , fortsätta använda en säkerhetskopia metod tills du är tillräckligt bra för att börja ta piller igen . När du börjar ta dina piller igen, samma regler gäller som när du först startade p-piller : du kan starta p-piller på söndagen efter att du fått din mens , då måste du använda en säkerhetskopia metod för nästa sju dagar , eller så kan du börja med p-piller på varje dag och använda en metod för säkerhetskopiering för resten av månaden .

Om du regelbundet kräkning eller illamående känsla , men tror inte du har en sjukdom , kan din kräkningar vara en bieffekt av p-piller själv . Enligt Center for Young Women's Health , en del kvinnor tycker att det hjälper till att ta sina piller med mat innan du somnar . Om illamående eller kräkningar fortsätter att vara ett problem för dig , tala med din läkare om att byta till en annan typ av piller . Olika märken av p-piller påverkar människor på olika sätt , så det finns en god chans att du kommer kunna hitta ett piller som inte gör dig må dåligt. Om du för närvarande använder kombinerade p-piller , växla till en progestin-p-piller kan också vara till hjälp , eftersom de inte innehåller östrogen , progesteron tabletter med endast vanligen orsakar färre biverkningar än kombinerade p-piller .

Och glöm inte , illamående och kräkningar är också vanliga i början av graviditeten . Om du tror du kan vara gravid , boka en tid hos din läkare att veta säkert . Ta inte p-piller om du tror du kan vara gravid .

Previous:nothing Next:underactive libido behandling

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra p-piller yaz & Tri- sprintec
 • Rökning och spermier information
 • Vilka är fördelarna med externa prostata massage ?
 • Hur länge kan spermier leva utanför kroppen ?
 • vad gör genitala krabbor ut ?
 • stamceller behandlingar för testissvikt
 • Hur effektiv är rytm metod för födelsekontroll ?
 • mest effektiva manlig förbättring
 • skillnaden mellan socker och hormon p-piller
 • sätt att öka en hanar spermieantal utan medicin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com