Hur väl fungerar enpresse preventivmedel ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-03

Funktion

Enpresse är varumärket för en kombination hormon p-piller innehållande etinylestradiol och levonorgestrel . Detta läkemedel är avsett att förhindra graviditet genom att förhindra ägglossning . Enpresse producerar också förändringar i slem både livmoderhalsen och livmodern . Detta gör det svårare för spermier att nå livmodern för att befrukta alla ägg som kan ha släppts , och det gör det svårare för eventuella ägg som kan befruktas för att framgångsrikt implantat i livmoderslemhinnan .

Metod

Enpresse kommer i en 28-dagars paket , som omfattar sju placebo piller som gör att menstruation uppstå . Ett piller bör tas dagligen vid samma tidpunkt varje dag , eller enligt anvisningar från din läkare . Vissa sorter av Enpresse kan innehålla olika nivåer av hormoner som grundar sig på dagen av menstruationscykeln , så det är viktigt att börja med det första pillret i förpackningen och ta resten av tabletterna i ordning. Du bör inte hoppa över en dos . Kontakta din läkare för instruktioner om du missar en dag , då bör du använda en säkerhetskopia preventivmedel .

Effektivitet

Enpresse klassificeras som en kombination p-piller . Enligt American College of obstetriker och gynekologer , kombinationen p-piller som tas vid samma tidpunkt varje dag som ordinerats av en kvalificerad vårdgivare är 99 procent effektiva för att förhindra graviditet . Men vissa kvinnor inte tar sina piller precis som ordinerats , sänka den genomsnittliga effektiva alla p-piller , inklusive Enpresse till 93 till 97 procent . Orala preventivmedel inte skyddar mot sexuellt överförda sjukdomar .

Överväganden

Saknade ett piller kan öka risken för graviditet . Tar vissa over-the-counter och receptbelagda läkemedel kan minska effekten av Enpresse . Dessa läkemedel inkluderar paracetamol , vitamin C , prednisolon , teofyllin , johannesört , vissa antibiotika, mediciner beslag och lugnande medel , och HIV mediciner . Med Enpresse medan du är gravid kan orsaka fosterskador . Rådgör alltid med din vårdgivare innan något nytt läkemedel , och berätta för honom eller henne om alla mediciner , inklusive kosttillskott, som du för närvarande tar .

Previous:nothing Next:Varför ska studenter testas för HPV ?

Relaterade artiklar


 • amoxicillin och preventivmedel effektivitet
 • örter för att öka testosteron
 • preventivmedel myter
 • icke hormonella preventivmetoder
 • sterilitet symptom för män
 • skälen till förstorad prostata körtlar
 • hydroxyprogesterone biverkningar
 • Hur lång tid Plan B stanna i kroppen ?
 • är det svårt att bli gravid efter en abort ?
 • post - abort familjeplanering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com