är kärlek en kemisk obalans ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-28
Kärlek är så populärt att det kan förpackas med alla andra mänskliga känslor och inspirerar den mest oförglömliga konst och handling . Love 's Fortune kan lyfta till tinnar av belåtenhet och spänning , och dess uppsjö kan dyka ned till de största djup ve . Men det är inte bara den välsignelse eller förbannelse av människans villkor . Enligt Dr Helen Fisher , en antropolog och som allmänt anses "Love expert , " kärlek , inte bara hos människor utan i alla däggdjur , induceras av kemikalier i hjärnan och har utvecklats för att lyckas förökning .

Lust

Lust är knutet till testosteron hos både män och kvinnor . Det är ett sug , en längtan efter sexuell tillfredsställelse och enligt PsychologyToday. com " tar oss på jakt efter en partner . "

romantisk kärlek

romantisk kärlek är ett tidigt skede av kärlek som Fisher säger kännetecknas av " upprymdhet , ökad energi , tvångsmässigt tänkande , fokuserad uppmärksamhet , possessiva mate-bevakning och målinriktat beteende . " Under denna fas hjärnan erfarenheter stigande nivåer av neurochemicals dopamin och noradrenalin och låga nivåer av serotonin . Fisher anser romantiska kärleken som en " homeostatisk obalans som driver oss att utöva en viss partner . "

Dopamin noradrenalin

Enligt PsychologyToday. com är dopamin ansvarig för "Love unika berusande egenskaper . "Det är knuten till upprymdhet och energi och motiverar oss att vinna belöningar . nivåer av spännande dopamin och noradrenalin också lyfta när människor konfronteras med det okända , så som sker under nya , nya upplevelser. Av denna anledning relation experter rekommenderar att par fortsätter att ge sig in på nya äventyr .

Attachment

Så småningom romantisk kärlek , som är förgängligt , avtar och banar väg för fastsättning kärlek . Detta är den lugnare fas präglades av känslomässiga unionen. Oxytocin , ofta kallad " gosa hormon "och vasopressin ta över för dopamin och noradrenalin .

biologiskt syfte

Lust är den aspekt av mänsklig reproduktion att " driver oss att kopulera med nästan alla på distans lämplig partner , säger Fisher . Romantisk kärlek är utförandet av en specifik partner . Denna typ av kärlek utvecklats till att bevara " dyrbara frieri tid och energi. " Den bifogade filen fasen , Fisher hävdar , utvecklats till att "göra det möjligt för föräldrar att hålla ihop åtminstone tillräckligt länge för att uppfostra ett barn genom barndomen . "

Previous:nothing Next:vilka örter förbättra manliga libido ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av små genitala vårtor snabb
 • Kan man bli gravid med pre - cum ?
 • Kan man bli gravid om kondomen inte går sönder?
 • blöder normalt efter att på morgonen efter-piller ?
 • korrekta sättet att använda kondom
 • är omvårdnad bra preventivmedel ?
 • olika typer av kvinnlig kondom
 • ryggsmärtor på grund av klamydia
 • preventivmetod instruktioner
 • biverkningar av noretisteron tabletter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com