ett anfall diet för ett herpesutbrott

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-17
För en person som har ingått avtal herpesviruset kan utbrott vara stressande händelser , både känslomässigt och fysiskt . Komplicerar saken är motstridiga uppgifter om hantering av olika alternativ, inklusive effekter som kost kan ha på ett herpesutbrott. Läs mer om effekterna av kost på herpes utbrott och vad du bör göra för att förbättra din hälsa

Förstå herpes utbrott

Genital herpes orsakas av herpes simplex virus 2 ( eller HSV -2) . Som ett virus , herpes ligger vilande i ditt system , och utbrott inträffar då och då , oftast kommer mer sällan ju längre du har viruset . Utbrott kan utlösas av ett antal faktorer , däribland stress , menstruation , immunsystemet , sjukdom , kirurgi , friktion till drabbade området , och trötthet .

Differentiera fakta från hype

En faktor som många människor i världen av alternativ medicin har samband med herpes utbrott är kosten . Holistic dietister rekommenderar ofta att personer med herpes undvika vissa livsmedel , som choklad och vete , som innehåller L-arginin , kan en aminosyra som de påstår främja herpes utbrott . De rekommenderar även ätit mat med högt L- lysin , som baljväxter , kalkon , fisk , kyckling, rött kött och de flesta grönsaker , eller ta ett L-lysin tillägg . Medan vissa människor har rapporterat förbättring av sina symtom under herpes utbrott genom att balansera L-lysin och L- arginin i sin kost , finns det fortfarande inga fackgranskade vetenskapliga studier som stöder dessa påståenden. Om du är ett fan av alternativa terapier , kanske du vill överväga att inkludera mer L-lysin i din kost , men kom ihåg att det inte alls är effektiva för att förhindra spridningen av herpes till en partner .

fördelarna med en hälsosam diet

På grund av en brist på vetenskapliga studier om L-lysin och övrig kost tillägg , skulle det tyckas att den mat du äter kanske inte så stor roll när det gäller att göra herpes utbrott mindre allvarliga. Men en riktig kost , oavsett specifika aminosyror , kan fortfarande hjälpa till att förhindra utbrott . När allt är det många faktorer som leder till utbrotten, sjukdom , stress och utmattning alla påverkas av din kost . Således , äta en välbalanserad kost rik på näringsämnen och som begränsar skräpmat och tomma kalorier hjälper kroppens immunförsvar , vilket i sin tur kommer att hålla din utbrott i schack . Färsk frukt och grönsaker och vissa fettsyror främja alla ett friskt immunsystem , men att se förbättringar i dina utbrott hälsosam kost måste bli en regelbunden vana . Öka mängden frukt och grönsaker i din kost , och diskutera hur man balanserar din kost med din läkare .

söka sig till andra behandlingar

Förutom kost , sömn är viktigt att främja immunförsvar . Ytterligare, samtidigt som det inte finns något botemedel mot herpes , det finns ett antal receptbelagda läkemedel som finns för att undertrycka herpes utbrott . Kom ihåg att diskutera alla dina behandlingsalternativ , inklusive kost, med din läkare.

Previous:nothing Next:Vad händer om du slutar att ta preventivmedel ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa libido hos män
 • det bästa botemedlet för genital herpes
 • hur man kan förbättra spermier volym
 • levonorgestrel förskrivningsinformation
 • Ta bort en spiral
 • säkerheten för enheter preventivmedel
 • hur man identifierar genital herpes
 • Kegel övningar för impotens
 • hur man kan bli av lukt i underlivet
 • alternativ till vasektomi återföringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com