hur man behandlar en stor prostata

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-28
Prostatan , en valnöt formad körtel lindade runt den manliga urinröret precis under där den möter urinblåsan , är en körtel som utsöndrar vätska del av en mans utlösning . Prostatakörteln har två tillväxt perioder . Den första påbörjas under puberteten och slutar runt tjugo år . Den andra börjar i mannens början av fyrtiotalet grund av en ökning i cellen reproduktion i mitten av prostata . Detta kallas godartad prostataförstoring och är normal del av den manliga åldrandet . Godartad prostataförstoring är också den vanligaste orsaken till en förstorad prostata .
1 .
Recognize en förstorad prostata symtom . De flesta av dessa kommer att kretsa kring urinering eller utlösning . Smärta vid urinering eller utlösning är ett tecken på en förstorad prostata . Du kan ha problem med att urinera eller att hålla en stadig ström vid urinering . Du kanske märker att urinen droppar från din penis , även efter du tror att du är klar urinera . Svåra fall av utvidgad prostata kan göra att man inte kan kissa alls .
2 .
Prata med din urolog om dina symtom . En svullna, inflammerade eller förstorad prostata kan förknippas med flera prostata problem, däribland prostatacancer eller en prostata infektion . Din läkare kommer att vilja utesluta eventuella akuta prostata problem innan diagnos godartad prostataförstoring . Han kommer att utföra en rektal prostata testet för att utvärdera storleken , ömhet och yta konsekvens av din prostata . Du kommer också att ge blod -och urinprov för att kontrollera halterna av antigener och bakterier . Först när han har uteslutit alla andra möjligheter kommer din läkare att diagnostisera du kommer att godartad prostataförstoring .
3 .
Diskutera din receptbelagda läkemedel alternativen med din läkare . Godartad prostataförstoring kan inte botas eftersom det är en naturlig del av hur din ålder prostatakörteln. Men påverkar dess på din urin-och reproduktiva system kan hanteras . Det finns två huvudsakliga typer av läkemedel att göra det . Alfa-blockerare slappnar av musklerna i bäckenet , inklusive de runt blåsan , urinröret och prostata . Dessa arbeta snabbt , men inte påverka storleken på din prostata . Hämmare , å andra sidan kan minska storleken på din prostata . Men dessa tar längre tid att göra en förbättring av ditt förstorad prostata symtom och får inte större effekt på medelstora prostates . De rekommenderas för användning på prostata som har utvidgats till en mycket stor storlek .
4 .
Tänk anal eller perineum prostata massage för att lindra smärta och främja en hälsosam prostata vätska release . Du eller din partner kan utföra prostata massage effektivt, men många män känner sig mer bekväma med en professionell prostata massageterapeut .
5 .
Tala med din urolog om att minska eller ta bort din prostata genom kirurgiska metoder. Detta bör endast övervägas i extrema fall där urinering och /eller utlösning är omöjlig på grund en förstorad prostata och droger hjälper inte . Prostataoperation kan få dig att spendera upp till en månad att återhämta sig och kan minska din fertilitet . I de flesta fall är den del av prostatakörteln som påverkas urinröret avlägsnas genom öppen kirurgi eller strålkirurgi .

tips och varningar


 • Män äldre än 50 bör innehålla en prostata tentamen under sin årliga physicals .


 • Previous:nothing Next:hur man börjar p-piller

  Relaterade artiklar


 • inte paracetamol påverkar p-piller ?
 • information om muntliga preventivmedel
 • Vad händer om du utvisa Mirena ?
 • process att donera ägg
 • Vad händer när du slutar använda preventivmedel ?
 • hur man avgör manlig impotens
 • ägglossning som det påverkar familjeplanering
 • örtmedicin för lågt spermieantal
 • effekterna av dagen- efter-piller
 • Hur morgonen efter-piller arbete ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com