hur man börjar p-piller

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-28
P-piller är ett bra val för många kvinnor. De är lätta att använda, pålitligt och lätt att avbryta om du vill bli gravid . De har ofta den extra fördelen att göra din tid lättare och hjälpa till med kramper . Det är dock viktigt att du använder dem på rätt sätt för att få skydd mot graviditet . Här är du igång

Du behöver : .
Preventivmedel recept och piller


1
Välj vilken dag du ska börja. . Du kan börja ta piller om dagen som du börjar . Om du vill kan du starta den första söndagen efter din period börjar så din tablettcykeln startar i början av veckan .
2 .
Ta en tablett varje dag .

3 .
När du är klar en 28- dagars pack , omedelbart inleda nästa förpackning. Om du använder en 21-dagars pack , vänta 7 dagar efter avslutad piller för att börja på nästa karta .
4 .
Var uppmärksam på biverkningar . Eventuella biverkningar är viktökning , spotting , illamående och humörsvängningar. Om du fortsätter att få biverkningar efter 2 eller 3 månader på p-piller , tala med din läkare .
5 .
Watch för allvarliga biverkningar. Dessa inkluderar svåra buksmärtor , bröstsmärtor , svår huvudvärk eller dimsyn . Om du har något av dessa symtom , kontakta din läkare omedelbart .
6 .
Om du glömmer ett piller , ta den missade pillret när du kommer ihåg och din nästa p-piller vid den vanliga tidpunkten , även om du tar dem båda samma dag . Om du har glömt två piller under de första två veckorna i ryggsäcken , ta två piller när du kommer ihåg och två piller dagen därpå , och använda ytterligare ett preventivmedel under de kommande två veckorna . Om du har glömt två piller under den tredje veckan i ryggsäcken , fortsätter med ett piller om dagen tills söndag , och sedan omedelbart påbörja en ny förpackning och använda alternativa preventivmedel under en vecka . Om du hoppar över ett piller under den fjärde veckan av en 28- dagars pack , bara ignorera piller du missade och börja på nästa karta i tid .


Previous:nothing Next:hur man kan öka en kvinnas feromoner

Relaterade artiklar


 • Vilka är målorgan för testosteron ?
 • olika typer av kvinnlig kondom
 • örten botemedel mot genital herpes
 • delar av en mans kropp
 • Valacyclovir biverkningar
 • komplettera fakta för Endowmax
 • Depo shot information
 • spermiedödande medel metoder
 • kan Maca tas med p-piller ?
 • män med erektil dysfunktion på grund av narkotikamissbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com