hur man byter preventivmedel

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-14
Preventivmedel används för att förhindra oönskade födslar och sexuellt överförbara sjukdomar. Det finns många olika typer av preventivmedel för både män och kvinnor . Vissa preventivmedel , såsom kondomer , är avsedd att användas under en enda sexuellt möte . Andra former av preventivmedel kan pågå så länge som fem år eller till och med permanent . Om din nuvarande form av preventivmedel fungerar inte eller är er relation status har ändrats kan du behöva byta till ett nytt preventivmedel
1 .
Utreda så många former av preventivmedel som möjligt . När du växlar från en form av preventivmedel till en annan du vill vara säker på att den nya formen av preventivmedel hjälper dig att uppnå önskat mål. Ta reda på exakt hur man använder preventivmedel . Lär dig felfrekvenser för varje grupp samt alla eventuella långsiktiga biverkningar . Om möjligt samråda med hälso-och sjukvårdspersonal såsom sjuksköterska , gynekolog eller medlem i en lokal födelsekontroll centrum såsom Planned Parenthood .
2 .
Bestäm din omedelbara mål och långsiktiga mål. Om du vill ha möjligheten att bli gravid när du slutar använda preventivmedel då överväga metoder såsom kondom eller keps. Om du är klar med barn och behöver preventivmedel som fungerar så länge du är fertil , överväga kirurgisk sterilisering metoder såsom en vasektomi eller äggledaroperation.
3 .
stoppa den aktuella formen av preventivmedel . Om du har använt en spiral måste du ta bort den i en läkarmottagning . Om du använder p-piller bör du tala med en läkare om exakt när man ska sluta använda det . Du kan behöva titta på din menscykel noga och har ett blodprov för att avgöra om hormonerna är ur ditt system .
4 .
Byt till en ny form av preventivmedel . Om du är i ett långvarigt förhållande som äktenskapet diskutera dina alternativ med din partner . Din partner kanske föredrar att använda en annan typ av preventivmedel också. Din partner kanske också vill diskutera hans eller hennes problem med dig . De kan ha religiösa eller moraliska invändningar mot den form av preventivmedel du har valt . En partner kan också ha en annorlunda syn om dina långsiktiga mål , såsom barnafödande och avståndet för barn . Att prata med en partner kan hjälpa dig att reda ut din reproduktiv planer och göra dem tydligare för er båda .


Previous:nothing Next:Hur man blir gravid med kinesisk medicin

Relaterade artiklar


 • hur är kondomer tillverkade ?
 • vad är orsakerna till morgonen erektioner ?
 • Marvelon biverkningar
 • stadier av manlig pubertet
 • preventivmedel med låga biverkningar
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin C
 • naturliga livsmedel som ökar den manliga libido
 • Varifrån kommer ett växande spermie sin näring ?
 • Vad kan orsaka en plötslig ökning av libido ?
 • symtom på graviditet om hCG-injektionen tas
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com