hur man kan bli av klamydia symtom

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-14
Med mer än 1 miljon fall av smitta rapporterats under 2006 , är klamydia den vanligaste bakteriella sexuellt överförda sjukdomen i USA , enligt Centers for Disease Control and Prevention . Vanligtvis kallas en tyst sjukdom , klamydiainfektioner ofta inte har märkbara symptom , i själva verket , CDC anger att upp till 75 procent av smittade kvinnor och 50 procent av smittade männen inte visar några symtom . Om du upplever symtom klamydia , visas de vanligtvis inom tre veckor efter exponering för STD och varierar beroende på vilken del av din kropp är infekterad . Förebyggande vård under behandling är en viktig del av att bli av klamydia symtom

Du behöver : .
lista av symptom
Receptbelagda läkemedel.


1 .
känner igen symtomen . Vanliga symptom på klamydia för både män och kvinnor En brännande känsla vid urinering och smärta i nedre buken . Enligt CDC , ovanliga rektal blödning , smärta eller medfölja ofta en rektal klamydiainfektion hos både män och kvinnor . Symptom som är specifika för kvinnor kan inkludera flytningar och smärtsamma samlag , symtom som män kan uppleva omfatta penis ansvarsfrihet och irritation eller-mer sällan-testikelcancer smärta och svullnad.
2 .
erhålla en positiv diagnos från din gynekolog eller husläkare . Gör en lista över dina symtom i förväg och vara beredd att diskutera dina symtom historia samt din sexuella historia . För att slutgiltigt diagnostisera din klamydiainfektion , kommer din läkare genomföra ett labb test , välja antingen från ett urinprov eller en kompress test (insamling av en tuss av utsläpp från livmoderhalsen eller penis ) , beroende på dina symtom och personliga medicinska historia.
3 .
Skaffa ett antibiotikum recept från din läkare . Enligt Mayo Clinic , recept antibiotika som kan bli av klamydia symtom är azitromycin , doxycyklin och erytromycin . Din läkare kan ordinera en engångsföreteelse peroral dos eller en som du måste ta flera gånger per dag i upp till 10 dagar . Var noga med att fylla recept och börjar ta din medicin omedelbart så att medicinering för att träda i kraft så snabbt som möjligt.
4 .
Meddela din sexpartners av din infektion . Du har ingen möjlighet att veta vem som gav infektionen till vem , så låta dina sexpartners vet att du har en klamydiainfektion ger dem möjlighet att få testas och behandlas för STD också. Du kanske frestas att dölja din STD från din sexpartners , men detta steg är mycket viktigt att undvika re-infektion och ytterligare spridning av detta mycket smittsamma infektion . I själva verket , enligt CDC , kvinnor vars partner har inte fått rätt behandling för klamydia är mycket benägna att utveckla en efterföljande infektion .
5 .
Avstå från sexuella relationer . Oavsett om dina sexpartners har fått behandling för klamydia , avstår från samlag under behandlingen eliminerar dina chanser att få nytt smittas innan du har blivit av med dina symtom . När du har blivit av med dina besvär helt , är det enda sättet att säkerställa att du inte får nytt smittas att avstå helt från samlag eller att ha samlag med en person som har sexuella relationer endast med dig och har testat negativt för en klamydiainfektion , enligt CDC .


Previous:nothing Next:den bästa preventivmetoder för över 40

Relaterade artiklar


 • hur man kan bota anorgasmi med antidepressiva läkemedel
 • hur man tillfälligt stoppa din tid
 • hur man kan övervinna erektil dysfunktion
 • När ska man börja använda preventivmedel
 • Mirena vs Nuva ring
 • beskrivning av herpesviruset
 • kan jag bli gravid utan ägglossning ?
 • kan du få genitala vårtor med kondom ?
 • drogfri behandling för ED
 • medicin för impotens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com