hur man kan integrera reproduktiv hälsa till länder

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-27
Reproduktiv hälsa är mer än bara fysiska hälsa under graviditeten.

Enligt World Health Organization , är reproduktiv hälsa " ett tillstånd av fullständigt fysiskt , psykiskt och socialt välbefinnande och inte enbart avsaknad av sjukdom eller funktionshinder , adresser reproduktiv hälsa de reproduktiva processer, funktioner och system i alla skeden av livet . reproduktiv hälsa , därför förutsätter att människor kan ha ett ansvarsfullt , tillfredsställande och säkert sexualliv och att de har förmåga att reproducera och friheten att bestämma om , när och hur ofta att göra det . . "

Detta innebär att integrera en framgångsrik reproduktiv hälsa plan krävs kreativitet , utbildning och familjeplanering (samt hälso-och sjukvård tillgång )

Allmänt reproduktiv hälsa Riktlinjer för programmet


1 .
Lär dig mer om landet och eventuella kulturella hinder. Sociala trycket , religiösa värderingar eller förutfattade meningar kan hindra en reproduktiv hälsa. I vissa kulturer är kvinnor tvingas bära många barn , och detta fungerar mot deras förmåga att uppnå den reproduktiva hälsan som beskrivs av WHO. Det kan finnas religiösa traditioner och ceremonier för att hantera reproduktiva hälsan . Även om det är viktigt att respektera samhällets kultur , måste du också kreativa sätt för att främja moderna , effektiva graviditet förebyggande och sexuell och graviditet vård .
2 .
Launch utbildningskampanjer för att lära ut lokalbefolkningen om kvinnlig och manlig anatomi , renhet , sexuella sjukdomar, reproduktiv process , preventivmedel , familjeplanering, kvinnors egenmakt och något annat ämne du känner att samhället har behov av . Det är viktigt att ge kvinnor de alternativ som kommer med en familjeplanering . Till exempel , avståndet mellan födda och förhindra födslar bland de unga , gamla och kvinnor med fyra barn eller fler hjälper till att förhindra tidiga dödsfall bland barn.
3 .
Starta en utbildningskampanjer för att informera lokalbefolkningen om kvinnliga och manliga anatomi , renhet , sexuella sjukdomar, reproduktiv process , preventivmedel , familjeplanering, kvinnors egenmakt och något ämne som du känner att samhället har behov av . Ofta familjeplanering är förbisedda , men det är viktigt att ge kvinnor med alternativ som kommer med en familjeplanering . Till exempel , avståndet mellan födda och förhindra födslar bland de unga , gamla , kvinnor med fyra barn eller fler förhindrar tidig dödsfall bland barn.
4 .
Ge tillgång till hälsovård . Det kan handla om att ta in frivilliga medicinsk personal , som sköter transporten till sjukhus eller vårdpersonal eller leverera läkemedel.
5 .
Ge enkel tillgång till preventivmedel . Detta är ofta effektivt när den kombineras med ett utbildningsprogram om korrekt användning och nytta .
6 .
övervaka utvecklingen. Allmän tillgång till reproduktiv hälsa är en FN millenniemål . FN har fyra mål för övervakning av reproduktiv hälsa framsteg . Leta efter stigande användningen av preventivmedel , låg tonåring nativitet , mödravård prevalens och utbredd familjeplanering.


Previous:nothing Next:Vad händer om du utvisa Mirena ?

Relaterade artiklar


 • icke hormonella preventivmetoder
 • hur man kan integrera reproduktiv hälsa till länder
 • Hur påverkar testosteron plåstret spermier ?
 • Hur du tar agnus castus för barnlöshet
 • Rökning och spermier information
 • erektil dysfuntion behandlingar
 • alternativ till en vasektomi
 • hur gå ner i vikt vunnits på grund av preventivmedel
 • biverkningar av merina
 • gynekolog definition
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com