hur man kan minska tonårsgraviditeter

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-31
Tonårsgraviditeter få långtgående konsekvenser för de inblandade tonåringar , tonåringarnas föräldrar och bebisar som föds . De flesta tonåringar saknar den känslomässiga och ekonomiska resurser att ta hand om ett barn tillräckligt . Även om tonåringar gör hand om sina barn , kan det innebära stora personliga uppoffringar i fråga om utbildning , fritid och framtidsplaner. Tonårsgraviditeter föll 30 procent från 1990 till 2002 visar att det är möjligt att reducera tonåringar som får barn . Detta kan uppnås genom en flerdimensionell strategi .

Du behöver :
Födelse-styralternativ


1
Prata med tonåringar om avhållsamhet . . Tala om för dem att det är det bara 100 procent effektivt sätt att skydda mot oönskade graviditeter . Om de väljer den här kursen lära dem om att sätta personliga gränser och avgöra ordentligt när de vill ha sex i framtiden (till exempel en viss ålder eller när de är gifta ) .
2 .

Utbilda tonåringar om olika former av preventivmedel . Låt dem veta att om de väljer att inte vara avhållsamma eller om deras tidigare engagemang för avhållsamhet vacklar de behöver en backup plan . Även kondomer och p-piller fortfarande är populära val , diskutera andra alternativ också , t. ex. implantat , skottet , plåstret , P-ringen , olika typer av spermiedödande medel, svampar , membran och den kvinnliga kondomen .
3 .
Ge tonåringar med preventivmedel om så krävs . Om du har diskuterat alternativ och en tonåring har bestämt beslutat att ha sex , som erbjuder någon typ av preventivmedel som kan transporteras med dem eller användas direkt kan bidra till att förhindra graviditet. Vissa typer av kvinnliga preventivmedel , såsom p-piller , kräver ett läkarbesök och recept.
4 .
Främja hälsosamma kommunikation . Erbjudandet tonåringarna en säker plats att tala om hans eller hennes oro . En ansvarsfull , omtänksam vuxen som uppmuntrar en öppen kommunikation kan få chansen att påverka tonåring på ett positivt sätt när det gäller att förhindra graviditet .
5 .
Hjälp tonåringen som framtida mål , tillsammans med åtgärder som måste vidtas för att uppnå dessa mål . Ingående diskutera hur få barn skulle kunna påverka dessa mål .


Previous:nothing Next:vad är det bästa sättet att använda kondom ?

Relaterade artiklar


 • manliga symptom på HPV
 • ovral - l biverkningar
 • män & familjeplanering
 • Alkohol och spermie
 • kommer slimquick påverka preventivmedel ?
 • p-piller förmåner
 • information om muntliga preventivmedel
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med järn
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin C
 • Graviditet och stoppa preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com