övningar som bidrar till testosteron

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-30
Testosteron är en av de mest kritiska hormoner i den manliga kroppen . Det håller inte bara din sexlust vid liv , men också främjar utvecklingen av muskler , din övergripande energinivåer och även dina kognitiva funktioner som uppmärksamhet och minne . Innan du väljer dyr och ofta ineffektiva testosteron tillskott , anser att denna användbara råd att öka din testosteron naturligt

Du behöver : .
preventivmetod alternativ

Motion

Det bästa övningar för att öka testosteron är flera gemensamma övningar med komplexa och sammansatta rörelser . Tre klassiska övningar av detta slag är skivstångsrodd , pressar bänk och knäböj . Men om du är i hardcore styrketräning , kan du göra ännu bättre med korta stunder eller marklyft . I huvudsak är idén att engagera en stor mängd av din totala muskelmassa i utövandet så att det är en stor metabolisk stress på kroppen . Detta är vad som kommer ut testosteron .

Tänk dock att det inte bara är den övning du gör som kommer att öka testosteron utan även hur mycket vikt du lyfter . Lätta vikter kommer inte att hjälpa att lösa ut testosteron . Vad du behöver är en vikt som motsvarar 85 procent av din ett rep max . Gör en uppsättning av fem repetitioner med denna vikt . Följa upp detta med minst en minut av vila . När du känner att dina muskler har återhämtat , gör en annan uppsättning av fem .

För din testosteron motion rutiner för att vara effektiva måste du göra minst tre uppsättningar av fem repetitioner vardera, med en minuts paus mellan seten . Anledningen minst tre uppsättningar föreslås är att forskning har visat att en tredjedel, eller till och med en fjärde , kommer att öka testosteronnivåerna mycket mer än bara en eller två set för en övning . Således , snarare än att maximera antalet repetitioner per set , bör du fokusera mer på att maximera antalet uppsättningar .

Att få ut mesta möjliga av dina övningar

Din testosteronnivåer har så mycket att göra med din livsstil som med övningar du gör . I själva verket är en av de mest relevanta livsstil rekommendationer i detta avseende att få tillräckligt med sömn. Om du inte tillåter din kropp i genomsnitt sju eller åtta timmars god sömn , kan dina testosteronnivåer dopp drastiskt . Bodybuilders och fitness buffs är extremt noga med att få tillräckligt med sömn.

Dessutom händer överträning när du konsekvent och kontinuerligt inte ge din kropp tillräckligt med timmar av vila mellan på varandra följande sessioner av träning . Muskelskada , trötthet , slöhet och depression är symptom på överträning . En krasch i testosteron nivåer är en viktig effekt av detta tillstånd . Kom ihåg att dina muskler reparera och växa under perioden av vila efter en övning . Så , se till att du inte använder sig av samma muskelgrupper intensivt på varandra följande dagar, och ge dig själv minst två hela dagar av vila i en vecka . Detta hjälper dig att hålla din testosteron cirkulationen hög konsekvent .

Previous:nothing Next:hur man kan förbättra en kvinnas libido

Relaterade artiklar


 • kan bantningspiller påverka din preventivmedel ?
 • Valacyclovir biverkningar
 • Vilka är effekterna av femcon preventivmedel ?
 • hur man använder penis utvidgningen enheter
 • förfaranden för en vasektomi
 • Clomid och TSH -nivåer hos män
 • HPV -virus infektioner
 • biverkningar av paragard
 • Reproduktionsorgan information
 • hur man kan hoppa mensen p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com