vad är det bästa sättet att använda kondom ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-31
Enligt Planned Parenthood , kondomer är 98 procent effektivt för att förebygga graviditet med nära perfekt och ungefär 85 procent effektivare med imperfekt användning . Inte bara kondomer förhindra graviditet , men de är också skydd mot sexuellt överförbara infektioner såsom syfilis , gonorré , klamydia och hiv . Stanna upp och sätta på en kondom behöver inte förstöra stämningen . Om du vet det bästa sättet att använda kondom och öva på stegen i förväg , kan du ha snabbt pålitligt skydd i ögonblicket .

Innan sätta på kondomen

Inspektera paketet . Kontrollera utgångsdatumet se till att det inte har gått ut och se över paketet för att se det inte finns några hål eller skador på omslaget .

Använd tummen och pekfingret för att skjuta kondom för att ena sidan av paketet . Detta blir det ur vägen så att du inte riva det samtidigt som du öppnar omslaget . Undvik att öppna omslaget med tänderna när du kan skada kondom , vilket gör den ineffektiv .

Placera på kondomen handflatan och se till att du har det i rätt riktning . Placera den så spetsen kommer ut från insidan av rullen och inte så det går över rullen . Om det är åt fel håll , blås på den för att vända den vägen spetsen poäng .

lägga det på

Lägg till ett coupe droppar glidmedel på insidan av kondomen . Detta kommer att minska friktionen och bidra till att minska risken för att kondomen går sönder. Använd tummen och pekfingret för att nypa toppen av kondom och pressa ut luften . Ta bort luftbubblor kommer att göra din kondom mindre benägna att bryta . Placera den på toppen av penis , vilket åtminstone en tum i toppen för att samla sperma . Aldrig sträcka ner det så att det lärs ut över penis , du behöver den extra påse .

Rulla kondom ner långsamt, med hjälp av vätska rörelser . Dra aldrig , stretch eller tvinga på en kondom som du kommer att äventyra integriteten i latex och göra kondom mer sannolikt att bryta . Rulla kondom ner så långt du kan .

ta av den

Ta av kondomen så fort du är klar med sex , innan du förlorar din erektion . Skjut bort det försiktigt , håll den i toppen och botten. Släng den omedelbart . Rör inte din penis i din partners underliv som du fortfarande kan utsätta henne till din kroppsvätskor . Använd en ny kondom för varje samlag och aldrig tvätta ur och återanvända en kondom .

Previous:nothing Next:hur du kan återuppta preventivmedel om du missar två doser

Relaterade artiklar


 • Vilka är de funktioner manliga & kvinnliga reproduktiva systemet ?
 • Hur lång tid tar det att gå igenom puberteten ?
 • vad är medroxiprogesteronacetat ?
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • naturliga bördighet rättsmedel
 • olika dagen-efter- piller
 • säkerhet orto EVRA-plåster
 • HIV varningsskyltar
 • kan klamydia orsaka HPV ?
 • kan du vara gravid 2 veckor innan mensen ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com