vad som ska undvikas före ett cellprov

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-26
En läkare utför en cellprov , även kallat en Pap-test , för att kontrollera en kvinnas livmoderhalsen för cancer eller precancerösa celler . Pap-test resultat kommer tillbaka antingen " normal " Om inga onormala celler påträffas , eller " onormala " när något utöver det vanliga dyker upp . Ett cellprov är en rutinmässig del av en gynekologisk tentamen när en kvinna går till en fysisk undersökning . .

Om cellprov

Under cellprov ligger patienten ner på tentan tabellen medan läkaren in ett spekulum i hennes vagina , som håller slidan öppen för testet . Läkaren kompresser livmoderhalsen och förbereder en bild med de insamlade celler i laboratorium . Under förfarandet , kan patienten känna sig obekväma och blöda lite efteråt .

Om cellprov kommer tillbaka " onormala ", det betyder inte att du har cancer . Onormala resultat kan inträffa på grund av förändringar i cervikal eller vaginal vävnad till följd av normal verksamhet eller mindre , till exempel en vaginal svampinfektion . Baserat på resultaten , kommer läkaren att helt enkelt ta en annan cellprov vid nästa årliga fysiska be er att komma in för en cellprov tidigare ( till exempel i sex månader ) eller skicka dig till en annan typ av test , som en biopsi . För att minska risken att få en felaktigt avvikande resultat avseende Pap-test , förbereda sig väl för din cellprov .

cellprov Förberedelser

För två dagar innan ditt cellprov utnämning , inte dusch eller bada i ett badkar , som kan ändra vaginal kemi på ett sätt som påverkar resultaten Pap-test . Använd inte tamponger , ha samlag eller infoga något annat i slidan . Använd inte vaginal deodoranter eller rengöringsmedel . Dessa poster kan orsaka onormala resultat för kvinnor som inte har onormala celler , eller kan dölja onormala celler , vilket orsakar resultat att komma tillbaka normala när det i själva verket onormala celler .

Berätta för din läkare om du är gravid eller kan vara gravid innan ditt cellprov . Tala om för din läkare om alla mediciner du tar , även östrogen som finns i p-piller , eftersom vissa mediciner påverka resultatet av ett Pap-test . Om du röker , försök att sluta. Rökning kan orsaka negativa resultat i ett Pap-test . Låt din läkare om du någonsin har haft ett onormalt resultat Pap-test .

Previous:nothing Next:kommer bc piller orsaka nattliga svettningar ?

Relaterade artiklar


 • erektil störningar
 • Mirena vs Nuva ring
 • biverkningar av noretisteron 5mg
 • Hur fungerar ett p-piller arbete ?
 • Definitionen av äggledarna
 • Premarin problem
 • hur man kan förhindra spridning av herpes
 • örter och kryddor för libido
 • hur de manliga reproduktionsorganen fungerar
 • vad är Liquid Silk ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com