Hur förlorar du i vikt med PCOS ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-12

Medicinering

Medicinering är en möjlig behandling för viktökning till följd av polycystiskt ovariesyndrom , eller PCOS . Eftersom kroppen utvecklar insulinresistens , läkemedel såsom Glucophage eller Fortamet ( metformin ) kan användas för att medvetandegöra kroppen med insulin på ungefär samma sätt som diabetiker .

medicinering minskar hunger och sug som orsakas av fluktuationer blodsocker . Det minskar också trötthet , som kan uppmuntra till mer motion . Den ökade känslighet för insulin återställer den naturliga balansen i hunger triggers och kan minska socker suget som orsakas av lågt blodsocker . Återställa rätt känslighet för insulin skapar en balans där livsmedel kalorier konsumeras ordentligt i stället för att lagras som fett .

Biverkningar av metformin är gastrointestinala besvär, illamående och gas . Laktacidos , ett allvarligt tillstånd , är en möjlig biverkning . Personer med hjärtsvikt frågor eller leverproblem funktion och njurfunktion kan behöva justeras doser eller tester för att avgöra om denna medicin är rätt för dem .

Diet

kost är viktigt att kontrollera viktökning som en följd av PCOS . Eftersom många kvinnor som har PCOS ofta uppvisar insulinresistens , normal diet kanske inte tillräckligt för att möta viktminskning mål. Dieter som är låga i kolhydrater och högt i fiber och magert protein har mindre effekt på blodsocker, som kringgår behovet för kroppen att producera insulin .

Enkla kolhydrater och mat med hög på glykemiskt index utlösa insulin produktion , och insulinresistens kan göra det här svaret värre . Denna reaktion ger kalorier att lagras i stället brann ordentligt , vilket gör viktminskning svårt . Enkla kolhydrater inkluderar socker , stärkelse och bearbetade korn som vitt mjöl och vitt ris .

En diet som ersätter dessa enkla kolhydrater med hög fiber alternativ, såsom fullkorn , frukt och grönsaker med låg halt av stärkelse . Tonvikten ligger på intaget av magert protein och fiber . Dieter som följer denna huvudsakliga kallas ofta " Low Carb "kost och har visat sig vara framgångsrika i att hjälpa kvinnor med PCOS ner i vikt .

Motion

Motion är viktigt för viktminskning med PCOS . Att öka kroppens ämnesomsättning ökar effekten av diet och motion . Utveckla ren muskelmassa ökar vilande ämnesomsättning , så mer brända kalorier även när kroppen är i vila .

Även motion får inte leda till dramatiska viktminskning kan det öka effektiviteten i kosten och medicinering . En övning regimen kommer att omfatta cardiovasciular motion såsom promenader , löpning eller cykling i kombination med styrketräning . Denna kombination ger maximal hälsofördelar med magert muskeluppbyggnad , så metabolismen vilar kurs förstärks .

Previous:nothing Next:hjälp att bli gravid

Relaterade artiklar


 • typer av p-piller och biverkningar
 • Kan jag vara gravid , men har fortfarande en period ?
 • den bästa metoden för födelsekontroll
 • Hur orto tri - cyclen arbete ?
 • vad är spermier gjord av ?
 • hur man ska behandla en irriterad prostata
 • vad är orsakerna till ED ?
 • blöder normalt efter att på morgonen efter-piller ?
 • hur mjölk prostatakörteln
 • sätt att öka en hanar spermieantal utan medicin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com