Kan man bli gravid 3 dagar efter intag av Plan B p-piller ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-30
Det akuta p-piller (ECP ) , även felaktigt kallat morgonen efter-piller , är ett läkemedel som förhindrar graviditet när det tas upp fem dagar efter oskyddat samlag . Akut p-piller är tillgängliga i USA under namnen Plan B , Plan B ett steg, och nästa val

Hur ECP Work .

ECP arbete genom att hindra ägglossning ( frisläppandet av ett ägg ) och förtjockning livmoderhalssekretet , vilket förhindrar att spermier från att nå och befrukta ett ägg . ECP även tunna slemhinnan i livmodern , vilket kan förhindra implantation .

Hur lång ECP Arbete

ECP är utformade för att förhindra graviditet från kön som inträffar innan du tar dem . De ger inte skydd för kön som uppstår när du tar dem . Därför om du har samlag tre dagar efter att ha tagit en ECP kan du bli gravid .

Effektivitet

ECP är effektivare ju tidigare du tar dem , och de är mest effektiva om man tar dem under de första 24 timmarna . Duramed Pharmaceuticals , skaparna av Plan B och Plan B är ett steg, innebär att om piller tas som riktas inom de första 72 timmar , sju av åtta graviditeter som skulle ha inträffat förhindras .

Sexuellt överförbara sjukdomar

Förutom att vara mindre effektiv än andra metoder för födelsekontroll , ger ECP inte skydd mot sexuellt överförbara infektioner . Om du är sexuellt aktiv kan du minska din risk för sexuellt överförbara infektioner med hjälp av latex , polyuretan eller nitril kondomer med varje samlag . Kondomer också minska risken för graviditet . Eftersom ECP är mindre effektivt för att förebygga graviditet än andra metoder

Överväganden , de är inte rekommenderas som en vanlig form av preventivmedel . Det finns dock inga medicinska gräns för hur många gånger en kvinna kan ta ECP .

Köpa ECP

Kvinnor och män i åldern 17 och äldre kan köpa ECP receptfritt på apotek , måste du be en farmaceut dem, de är inte tillgängliga på hyllorna . Flickor 16 och yngre kräver läkarrecept för att köpa ECP .

Previous:nothing Next:hur är sperma görs ?

Relaterade artiklar


 • Hur är trichomoniasis behandlas på en man ?
 • ägglossning metod för födelsekontroll
 • hur man byter preventivmetoder
 • liv efter vasektomi
 • tantra massage tekniker
 • effekter rökning har på fertilitet
 • vad är skillnaden mellan herpies & Jock kliar ?
 • hur är spermiedödande medel används ?
 • skäl för underlåtenhet att använda preventivmedel
 • Vilka är riskerna med p-piller ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com