Planned Parenthood preventivmetoder

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-20
Planned Parenthood är en organisation som består av en grupp av kliniker och vårdgivare som är specialiserade på reproduktiv hälsa och service för mödrar och spädbarn . En av de största tjänster som Planned Parenthood ger finns hjälp och information om preventivmetoder . Följande är en lista över Planned Parenthood -stödda preventivmetoder från mest till minst effektiva

Du behöver : .
Internet
läkare samråd .

kirurgiska ingrepp

Med en graviditet på endast en av 100 , kirurgiska ingrepp rankas som de mest effektiva sätten utanför avhållsamhet för att förhindra graviditet , enligt Planned Parenthood . Dessa rutiner omfattar både de manliga vasektomi där Vasa deferentia av en man är avskurna och förseglade , och den kvinnliga sterilisering där äggledarna är blockerade , förbjuder spermier från att befrukta ett ägg .

spiral

Den näst mest effektiva Planned Parenthood -stödda preventivmedel har också en graviditet på endast en på 100. Detta innebär införandet av en produkt som kallas en spiral ( spiral ) . Denna T- formad plast enhet sätts in av en utbildad läkare eller sjuksköterska i livmodern för att förhindra graviditet . Till skillnad från en sterilisering förfarande , kan förfarandet ångras . Enheten kan tas bort vid ett senare tillfälle om en kvinna bestämmer hon vill bli gravid igen . Dessa metoder skyddar inte mot spridning av sexuellt överförbara sjukdomar ( STD ).

Förebyggande

Nästa uppsättning preventivmetoder fortfarande är effektiva för att förhindra graviditet , men kommer med en större chans för graviditet med chanser att mellan två och åtta procent . Dessa preventivmetoder lita på regelbundna förebyggande metoder , oavsett när eller hur ofta en person är sexuellt aktiva . Denna grupp innefattar p-piller , plåster , skott, ring och implantat . Varje produkt innebär att man använder syntetiska hormoner för att ändra den inre miljön av det kvinnliga reproduktiva systemet i en som inte är vänlig mot befruktningen av ett ägg . P-piller tas dagligen . Plåstret och ring hålls på plats och sedan ändrat på regelbunden basis . Preventivmedel skott som Depo-Provera ges var tredje månad . Ingen av dessa metoder förebygga mot spridning av könssjukdomar. Implantat är skrivna av läkare och kan förhindra graviditet i upp till tre år .

Omedelbar

När preventivmetoder behövs " i stunden , " det finns en annan uppsättning alternativ preventivmedel . Dessa alternativ är endast effektivt från 75 till 80 procent av tiden de används . Dessa alternativ inkluderar mellangärdet , både kvinnliga och manliga kondomer och livmoderhalscancer mössor eller svampar . Användningen av kvinnliga och manliga kondomer är de mest rekommenderade typer av preventivmedel för dem utanför ett monogamt förhållande . Detta eftersom de är två av de enda typer av preventivmedel som också förhindra spridning av sexuellt överförbara sjukdomar .

Andra

men inte så rekommenderas starkt , det finns andra metoder som preventivmedel kan erhållas . En växande trend är användningen av metoder fertilitet medvetenhet . Denna typ av preventivmedel innebär övervakning vid vilka tidpunkter en kvinna har ägglossning , och bara ha oskyddat sex under perioder då det inte finns något ägg närvarande att befruktas . En annan metod är att använda en spermiedödande medel , vilket är en kemikalie som dödar eller immobiliserar spermier efter utlösning . Denna metod rekommenderas att inte användas på egen hand , eftersom den endast har 70 procents effektivitet . Återkallelse är en annan vanlig metod för födelsekontroll , där den manliga drar tillbaka sin penis före utlösning . Detta också bara har en effektivitet på 70 procent . Det är viktigt att notera att dessa metoder också inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Previous:nothing Next:Var är östrogen som produceras hos män ?

Relaterade artiklar


 • vad som är hälsosamt spermier ?
 • nuvo ring biverkningar
 • övning för att bota impotens
 • hur man köper clindesse medicin
 • hur man gör afrodisiakum parfym
 • hur är spermiedödande medel används ?
 • hur p-piller orsakar illamående
 • hur man kan minska en mans libido
 • biverkningar av Diane p-piller
 • Vilken funktion spermier ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com