ägglossningen metod kalender

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-20
Den ägglossning metod att använda en kalender ( som ibland kallas den kalender rytm -metoden ) förutsäger när en kvinna kommer att ägglossning genom att undersöka hennes menstruation historia . Den ägglossning kalender möjliggör för en kvinna att hålla koll på sin fruktsamma period , den period då hon är mest sannolikt att föreställa

dag ett-. första dagen av din menstruation

Till att börja metoden ägglossning kalender för att spåra och förutsäga ägglossning , måste du vara medveten om viktiga dagar i din cykel . Dag ett är den första dagen i menstruationscykeln . Du kommer att vilja cirkel eller markera detta datum i din kalender . För varje efterföljande månad , hålla koll på den första dagen av din menscykel och cirkel eller markera den dagen i din kalender . Att identifiera trender , sammanställa ett par månader av dessa månatliga cykler så att du vet det totala antalet dagar i din kortaste och längsta menstruationscykeln .

Beräkning fertila period

När du har ett par månader av menstruation sammanställts cykel historia , du kommer att vara redo att förutsäga de dagar du är mest sannolikt att ägglossning samt dina fertila period . Analysera ditt förflutna månatliga uppgifter och hitta din kortaste cykel . När du hittar det numret , subtrahera 18 från det totala antalet i din kortaste cykel . Anta till exempel att 27 var den kortaste antalet dagar i ditt förflutna månatliga cykler . Subtrahera 18 från det numret , som kommer att lämna dig med nio . Nu börjar den " första dagen " ( första dagen i menstruationscykeln ) , räkna nio dagar framåt och cirkel som datum i kalendern . Detta datum kommer att vara den första dagen som du är mest sannolikt att vara fertila.

Nu ska vi hitta den sista dagen som du troligtvis att bli gravid . Återigen , att granska dina tidigare månatliga menstruation register , hitta din längsta cykel . Antar att det var 29 dagar . Subtrahera 11 dagar från 29 dagar som ger dig 18 . Liksom tidigare, börjar på " dagen " på din menstruationscykel , räkna 18 dagar och placera ett E på den dagen . Detta är den sista dagen som du kommer sannolikt att vara fertila . I det här exemplet , om du önskar att bli gravid , kommer du vill öka antalet samlag på dag 9 till dag 18 i menstruationscykeln , eftersom detta kommer att vara din fertila period .

Generellt sett för kvinnor som har en 28-till 32-dagars cykel , är den fruktsamma perioden mellan dag 11 till dag 21 . Men , som visas i exemplet ovan , den fruktsamma perioden varierar med längre och kortare menstruationscykeln .

Caveat

Medan ägglossning kalender metoden är ett bra verktyg för att förutsäga din mest sannolika tiden att bli gravida, som statistiken visar , det är inte idiotsäkert . Enligt Mayo Clinic , är kalendern preventivmedel 87 procent effektivare . Detta innebär att en kvinna använder kalendern metod för att undvika att bli gravid har en 13 % chans att bli gravid om hon förlitar sig enkom på kalendern metod för födelsekontroll . På grund av cykeln oegentligheter får ägglossning förekommer inte på beräknat datum . Om ditt mål är att undvika graviditet , är det kalenderår ägglossning metoden inte tillräckligt exakt för att se till att du inte blir gravid om du inte ha samlag på och runt din fertila period .

Å andra sidan, om du försöker bli gravid , det finns andra metoder som kan användas i samband med ägglossning kalender metod såsom fertilitet kartläggning , kropp temperaturväxlingar , förändringar saliv och ägglossning-prediktorn kit som kombineras med ägglossning kalender metod kan öka dina chanser att bli gravid .

Previous:nothing Next:bieffekter av en spiral

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort Nuva ringen
 • definiera hiv
 • vad är dagen efter-piller kallas ?
 • hur man läser ett cellprov
 • NuvaRing instruktioner
 • gynekolog definition
 • sig att leva med en HPV- diagnos
 • vad är herpes simplex virus typ 2 ?
 • mat att göra potenta spermier
 • Mirena preventivmedel biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com