är vaginal svampinfektion smittsamt?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-06
Vaginal svampinfektion är mest känd som en svampinfektion . Det orsakas av en överväxt av svamp i underlivet . Vaginal svampinfektion är smittsam , men anses inte vara en sexuellt överförd infektion . Det bästa sättet att stoppa spridningen av infektionen är genom att undvika kontakt med det smittade området

Orsaker till Vaginal Thrush

Vaginal svampinfektion eller en svampinfektion , orsakas av en överväxt av Candida albicans svamp i slidan . Symtom kan vara dåligt lukt , sveda, klåda och tjocka vita eller gula ansvarsfrihet som liknar keso .

är vaginal Thrush gemensamt?

Vaginal svampinfektion är bland de vanligaste typerna av vaginal infektion . De flesta kvinnor , och några män , kommer att uppleva en svampinfektion minst en gång i livet .

Spridning Vaginal Thrush

Vaginal svampinfektion sprids via oskyddad kontakt med övervuxen jästen i det smittade området . Infektion kan spridas till könsorganen eller munnen . Det är dock vaginal svampinfektion inte vara en STI .

förhindra spridning av Vaginal Thrush

Samtidigt som smittats med vaginal svampinfektion , undvika alla sexuella kontakter . Detta inkluderar genital sex, oralsex och analsex . Eftersom alla områden kan vara infekterade med trast .

behandla Vaginal Thrush

Om du misstänker att du har en svampinfektion se din läkare för att vara säker . När din läkare har bekräftat att det är en svampinfektion den lätt kan behandlas med antingen över disk eller receptbelagda anti-svamp kräm eller piller .

förebygga Vaginal Thrush

Tvätta med vanligt vatten och mild tvål . Vissa tvålar kan bidra till överväxt av jäst genom att döda de goda bakterierna i kroppen som håller jästen i schack . Försök att bära löst sittande bomull underkläder . Trast är en form av svamp som trivs i varma , fuktiga platser . Därför är det viktigt att bära saker som kan luft enkelt strömma till olika delar av kroppen .

Previous:nothing Next:riktningar för att ta p-piller

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla en irriterad prostata
 • födelsekontroll kalender metod
 • historia spiral
 • alternativa former av preventivmedel för män
 • define genitala vårtor
 • prostata själv massage finger tekniker
 • biverkningar av Camila
 • Kegel övningar för impotens
 • varför är kondomer viktiga ?
 • läkemedel som kan göra en människa tillfälligt impotent
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com