Vad händer med en kvinnas ägg efter klimakteriet ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-04
Klimakteriet markerar slutet på en kvinnas förmåga att föda barn . Menopause är inte en engångsföreteelse utan istället föregås av en period som kallas klimakteriet , där en kvinna får ägglossning-eller släppa ett ägg-i några månader men inte i andra . Efter klimakteriet , ägglossning inte längre förekommer . Detta innebär inte mer livsdugliga ägg frigörs från äggstockarna

dina ägg

Enligt Healthology. com , varje . Kvinnan föds med cirka en till två miljoner ägg , även om hon inte börjar ägglossning , eller släppa ett ägg , förrän efter puberteten . Inte alla av dessa ägg är lönsamma eller kommer att släppas under loppet av en kvinnas liv .

ett ägg frigörs när ett hormon som kallas FSH , eller follikelstimulerande hormon , orsakar en äggstocksfollikeln att mogna . När follikeln mognar ägget insidan av det också mognar och frigörs .

När en kvinna når puberteten kommer ett ägg att släppas varje månad i äggledarna under ägglossningen . Om det ägg befruktas , kan befruktning inträffa . När klimakteriet börjar , har antalet ägg i kroppen sjönk till låga nivåer , och i några månader att kroppen inte släppa ett ägg alls .

När kroppen helt slutar släppa en livskraftig ägg , är en kvinna inte längre kan föreställa sig ett barn .

Egg Destruction .

Vid födseln en långsam process av ägg förstörelse , som kallas atresi , börjar . Äggen kommer att fortsätta att dö ut långsamt under loppet av en kvinnas liv .

När FSH stimulerar frisättningen av ett ägg i äggledarna , kommer många ägg som är kvar vissna och dö . Genom att puberteten kommer en ung kvinna har bara ca 400. 000 ägg kvar ur de ett till två miljoner, som hon föddes med .

Under perioden mellan pubertet och klimakterium , kommer cirka 1. 000 ägg dör varje månad .

Ägg och Menopaus

Vid tiden en kvinna fyller klimakteriet , få livskraftiga ägg kvar . De som blir kvar inte svara korrekt på FSH hormonproduktionen , och så småningom äggstockarna slutar att fungera.

Andra sexuella hormoner som östrogen och progesteron minskar . När östrogen sjunker och ägglossning inte längre inträffar, kommer en kvinna perioder stopp . Om hon inte har en period för ett år eller mer , är hon sägs vara post- menopausala .

Previous:nothing Next:hur man kan öka testosteronnivån hos män över 60

Relaterade artiklar


 • Vilka är biverkningarna av seasonale ?
 • Hur berätta om du går igenom puberteten
 • preventivmedel alternativ för kvinnor 50 & över
 • hem botemedel mot erektil disfunction
 • som p-piller kan orsaka bröstförstoring ?
 • hur man kan minska tonårsgraviditeter
 • tecken och symtom på morgonen efter-piller
 • impotens råd
 • hur man använder p-piller och dagen efter piller
 • risker med att ha spiralen preventivmedel i för länge
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com