Var är östrogen som produceras hos män ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-20
Östrogen produceras i både män och kvinnor och spelar en viktig roll i utvecklingen av sekundära sexuella egenskaper . De flesta är omedvetna om östrogen produktion som sker hos män , men männen kan faktiskt attribut många av sina manliga egenskaper till förekomsten av detta typiskt kvinnliga könshormonet

Vad är östrogen ?

Östrogen är ett kvinnligt könshormon som är viktigt i de viktigaste skillnaderna mellan män och kvinnor . Hos kvinnor är östrogen den viktigaste faktorn som stimulerar kvinnliga ludna tillväxt . Den ansvarar för kvinnors bredare bäcken och fettvävnader runt rumpan och höfterna. Östrogen reglerar också menstruationscykeln , stimulerar utvecklingen av vaginal sekret och förbereder kvinnans kropp för graviditet genom förtjockning av livmoderslemhinnan . Äggstockarna är den största producenten av östrogen hos kvinnor .

Var är östrogen som produceras ?

Producerad i testiklar, främjar östrogen tillväxten av penis och utvecklingen av testiklarna . Östrogen spelar en viktig roll i prepubertala pojkar genom att stimulera tillväxten i ansiktet och kroppsbehåring, mörkare röst och hjälpa utvecklingen av tjocka maskulina muskler . Utöver de testiklarna, binjurarna och hypofysen ge små mängder östrogen hos män . Fetma påverkar halterna av östrogen i kroppen på grund av hormonet produktion och lagring inom fettvävnad på kroppen .

Fördelar

Östrogen förbereder kvinnans kropp under graviditeten , utan också spelar en viktig roll hos män genom att stimulera tillväxt och mognad av spermier . Friska nivåer av östrogen hos män kan också orsaka högre sexualdrift , eller libidos . Östrogen är bra för män att stå emot effekterna av benskörhet , en sjukdom som fler kvinnor lider av . Friska nivåer av östrogen hos både män och kvinnor hjälpa till att bevara bentätheten för starka ben .

biverkningar

Förhöjda nivåer av östrogen inverkar negativt på utveckling av manliga sekundära sexuella egenskaper , ofta stoppa hårväxt , öka vokala toner , och även stimulera tillväxten av bröst hos män . En man som har höga nivåer av östrogen tenderar att förlora sin hårda muskellager , utveckla fett som ofta är svårt att förlora . Män med för mycket östrogen drabbas lägre sexualdrift och svårigheter att få och behålla en erektion .

Risker

Flera faktorer ökar östrogennivån produceras hos män . Som en man åldras producerar kroppen mindre testosteron , vilket gör att östrogenproduktionen att överväldiga hans kropp . Överviktiga män har också högre nivåer av östrogen tack vare den större mängden fettvävnad som lagras på kroppen . Droger , alkohol , sjukdomar och till och med hormon -förbättrade mat ökar östrogennivån produktionen hos män . Män som har höga östrogen nivåer och erfarenhet tillväxten av manliga bröst , ett tillstånd som kallas gynekomasti , rekommenderas att se ett bröst specialist för att undersöka bröstcancer . För att reglera östrogen som produceras hos män , läkare ordinera hormonbehandling som ersätter förlorade testosteronnivåerna eller läkemedel som stimulerar reproduktionen av testosteron .

Previous:nothing Next:orto tricyclen lo effektivitet

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort Nuva ringen
 • inte paracetamol påverkar p-piller ?
 • läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering
 • Hur man vet om du behöver byta p-piller
 • stadier av manlig pubertet
 • hur lång tid tar ett herpesvirus leva utanför kroppen ?
 • hur du kan återuppta preventivmedel om du missar två doser
 • Vad kan hjälpa en man har mer sperma ?
 • vad en kille bör veta om kondomer
 • biverkningar av ovcon
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com