Vilka är de behandlingar för manlig infertilitet ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-10
Infertilitet definieras som att inte kunna bli gravid efter minst ett år av oskyddade samlag . Manlig infertilitet kan orsakas av skada , strålning , sjukdom , hormonella störningar och sexuell dysfunktion och drabbar cirka 40 procent av alla infertila gifta par i USA . Särskilt om spermier inte utvecklas sunt i testiklarna , kan de inte lyckas resa till komplett gödsling

konstgjord befruktning och spermier Retrieval

Assisterad befruktning terapi försök att förbättra erektil dysfunktion. Electroejaculation genererar en ström för att stimulera nerver och orsakar utlösning . Spermier samlas in med manuella metoder . Denna process används vanligtvis för män som har fått sina testiklar avlägsnas eller med ryggmärgsskada . I sperma hämtning , gör en urolog ett snitt i pungen och samlar spermier från bitestikeln. Detta och liknande förfaranden görs under lokalbedövning .

läkemedelsbehandling

I likhet med behandling av testosteronbrist kan vissa mediciner användas för att förbättra spermieproduktionen och utveckling . Vissa läkemedel , såsom tamoxifen , stimulera manliga hormonet release , vilket leder till produktionen av testosteron . Antibiotika används också för att behandla infektioner i urinvägarna , testiklarna och prostata .

Kirurgi

Kirurgi kan användas för att ta itu med hinder i fortplantningsorganen . Sädesledaren kan rensas eller varicocele ( massa vener i pungen ) kan tas bort från testiklarna .

Nutrition

Med tanke på att de flesta forskare är överens om att spermieantalet har minskat sedan början av nittonhundratalet , förbättra kost och val av livsstil ofta förbättra reproduktiv hälsa. Att äta färska grönsaker och frukt , fullkornsprodukter, nötter , baljväxter , fisk och frön kommer att förbättra den allmänna hälsan och hjälper till att balansera hormonella nivåer . Tillräckligt med vatten bör konsumeras dagligen, medan bearbetade och raffinerade livsmedel bör undanröjas och mättade fetter bör undvikas . Ät mat med hög zink , såsom pumpafrön , eftersom zink är nödvändigt för ett friskt manligt reproduktivt system . Alkohol bör undvikas .

Tillägg och växtbaserade läkemedel

Det finns forskning som tyder på att vissa kosttillskott faktiskt öka spermieproduktionen och motilitet . Arginin är en aminosyra som används i spermieproduktionen , medan selen förbättrar motiliteten . Vitamin C och E är antioxidanter och B 12 ökar spermieantalet . Vissa örter , såsom ginseng , öka testosteronnivåerna medan Astragalus förbättrar spermiernas rörlighet.

Överväganden

Som med alla hälsorisk , är samråd med din läkare eller sjuksköterska rekommenderas . Endast han kan korrekt diagnostisera den bakomliggande orsaken infertilitet , och därför kommer att rekommendera den bästa behandling som finns .

Previous:nothing Next:vad som är naturligt manlig förbättring ?

Relaterade artiklar


 • tonåriga kärlek problem
 • låg libido behandling av kvinnor
 • vad är dagen efter-piller kallas ?
 • effekterna av dagen- efter-piller
 • biverkningar av nonoxynol 9
 • IUD proffs & nackdelar
 • hur du ska ta preventivmedel ordentligt
 • hur Viagra fungerar
 • vad som väntar när man slutar ta p-piller
 • alternativ till glidmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com